Bileta falas për koncertin i Filharmonisë së Kosovës

Të dielën (10 mars), në Pallatin e Rinisë dhe Sportit në Sallën e Kuqe, nga ora 20:00, do të mbahet koncert i Filharmonisë së Kosovës. Për të parë nga afër interpretimin e mezosopranes, Vikena Kamenica dhe dirigjentin, Feranando Brionest, ju mund të merrni bileta falas të cilat mund të tërhiqen me datat 7 dhe 8…

Details

Punëtori inovatove për të rinjtë në Mitrovicë

Organizata ‘Education Innovators Kosovo’ në Mitrovicë, ka hapur mundësinë për të rinjtë që të mësojnë më shumë rreth krijimit të ideve dhe zhvillimit të bizneseve të reja me projektin ‘Fuqizimi i të rinjve dhe ngritja e kapaciteteve të tyre në fushën e inovacionit dhe ndërmarrësisë’.  Ditë më parë Radio KFOR-i kontaktoi drejtorin ekzekutiv të organizatës…

Details

Filmi “Hidden Figures” shënon festën e 8 Marsit

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në partneritet me Open Data Kosovo si dhe me Girls Coding Kosova, me rastin e “8 Marsit”, këtë të premte, duke filluar nga ora 20:00, në Termokiss në Prishtinë, shfaqin filmin “Hidden Figures”. Filmi në fjalë përmban një tregim emocionues që portretizon tre gra afro-amerikane të cilat përpiqen…

Details

Shënohet 7 Marsi ‘Dita e mësusesit’

Mendjendriturit tanë, përveç veprimtarisë së tyre, përmes së cilës kanë kontribuar me vite të tëra në aspekte të ndryshme të jetës, ata kanë lënë gjurmë edhe me thënjet e mençura të tyre. “Mësuesi është përhapësi i dritës”, ka thënë Luigj Gurakuqi, për ata që edhe në kohë të vështira kanë mbajtur gjallë arsimin dhe fjalën…

Details

Aktivitete të shumta me rastin e ‘8 Marsit’ në BoneVet

8 Marsi po ofron , mirëpo bashkë me të po afrohen edhe shumë aktivitete që do të mbahen për ta shënuar këtë ditë. Qendra BoneVet në Prishtinë, me këtë rast do të hap dyert për gratë dhe vajzat që të marrin pjesë dhe të shohin nga afër aktivitetet që përfshijnë teknologjinë, ndërtimin, lojën e fuqizimin…

Details

Teknika, mediat dhe trendet e biznesit me Ari Zoldan

Mundësuar nga Konsullata e Përgjithshme e Kosovës në Nju Jork, Innovation Centre Kosovo, të hënën (11 mars), nga ora 17:00 organizon aktivitetin e hapur që ka të bëjë me teknikën, mediat dhe trendet e biznesit, të shpjeguara nga Ari Zoldan. Ari Zoldan është udhëheqës i Quantum Media Group, një kompani globale marketingu dhe mediatike, me…

Details

Poezi për Fuqi – çdo ditë është 8 mars

Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis, sot (6 mars),  organizon mbrëmje me poezi, të titulluar “Poezi për Fuqi – çdo ditë është 8 mars”, ku poetët si: Ilire Zajmi, Shpëtim Selmani & Nora Prekazi; artistet Melihate Qena, Anisa Ismaili, Denis Galushi, Qendresa Kajtazi dhe Daniela Markaj si dhe muzikantët Driton Berisha vokal/kitarë dhe Avni…

Details

Fillojnë Javët e Frankofonisë, në Kosovë

Deri në fund të muajit mars, do të shfaqen filma, muzikë dhe ekspozita të fotografisë, mirëpo të gjtha këto të ndërlidhura me kulturën franceze. Javët e Frankofonisë do të nisin me koncertin e Shpat Dedës sot më 6 mars, prej orës 20:00 në teatrin Oda. Do të ketë ngjarje të shumta si në Prishtinë po…

Details