Disa këshilla se si të ngasim veturën në dimër

Sezoni për tu pajisur shoferët me pajisje dimërore në Kosovë fillon nga data 15 nëntor dhe zgjat deri më 15 mars. Vozitja në rrugë me borë dhe akull, mund të jetë mjaft sfiduese, madje edhe për vozitësit më me përvojë dhe me vetura mirë të përgatitura për dimër, meqë akulli dhe bora zvogëlojnë sasinë e tërheqjes…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 14 janar të vitit 1984, Paul McCartney ishte në pozitën e parë në Mbretërinë e Bashkuar me këngën ‘Pipes of Peace’. Në këtë datë të vitit 2001, Jennifer Lopez ishte për herë të parë në top listën muzikore në Angli, me këngën e saj ‘Love Don’t Cost a Thing’. Kjo këngë ishte pjesë e…

Details

Kujdesi që duhet treguar në marrjen e vitaminave ditore

Vitaminat janë disa përbërës natyralë, prezent në pothuajse të gjitha ushqimet. Ndonëse në sasi të vogla, ato janë thelbësore për të gjitha funksionet e organizmit, përfshirë rigjenerimin e indeve dhe mirëmbajtjen e shëndetit të njeriut.  Mirëpo ka shumë keqkuptime në lidhje me efektet e vitaminave, duhet ditur që ato nuk janë çudibërëse, ato nuk mund…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 13 janar të vitit 2010, Beyonce dhe Jaz Z u emëruan çifti me të ardhurat më të larta në Hollywood nga revista ‘Forbes’. Dyshja kishin fituar rreth 100 milion dollarë vetëm gjatë një viti. Në këtë datë të vitit 2016, dy këngët e Ed Sheeran: ‘Shape of You’ dhe ‘Castle on the Hill’, ishin…

Details

Policia apelon për kujdes të shtuar në trafik dhe respektim të rregullave të komunikacionit

Sezoni i dimrit është stina në të cilën aksidentet janë më të shpeshta, për shkak të kushteve meteorologjike por edhe për shkak të mungesës së kujdesit të pjesëmarrësve në trafik. Gjatë kësaj periudhe por edhe gjatë tërë vitit, nga policia kërkohet për kujdes maksimal dhe respektim të rregullave të trafikut. Radio KFOR-i zhvilloi një intervistë…

Details

Avantazhet dhe disavantazhet e blerjeve online

Me zhvillimin e teknologjisë dhe dinamikës së jetës, në dekadat e fundit blerjet online janë trend i ri i përditshmërisë për miliona njerëz në gjithë botën. Zbulimi i internetit dhe avancimeve teknologjike ka ndryshuar mënyrën e blerjeve tona. Për të mësuar më shumë rreth aspekteve pozitive të blerjeve online, Radio KFOR-i zhvilloi një intervistë me…

Details