Në “Hardh Fest”, tendë falas për dy persona

Edicioni i sivjetmë i Festivalit të rrushit, “Hardh Fest” është shumë afër, mbahet përgjatë datave 16, 17 dhe 18 gusht, ku përgjatë këtyre tre ditëve secili mund të gjejë veten në aktivitetet e shumta që ofron ky festival. Një ndër mënyrat më interesante për të shijuar “Hardh Fest-in” është fjetja në tenda, e këto të…

Details

Shënohet sot Dita Botërore e Maceve

Dita Ndërkombëtare e Maceve është një festë që zhvillohet çdo vit, më 8 gusht, e krijuar në vitin 2002 nga “Fondi Ndërkombëtar për Mirëqenien e Kafshëve”. Pikërisht për këtë ditë, stafi i Radio KFOR-it zhvilloi një intervistë me Iliriana Blakaj, një adhuruese e maceve e cila ndau dashurinë e saj për macet dhe kujdesin e…

Details

Nisë fushata “Mos e braktis shkollën”

Nga fillimgushti i këtij viti, grupi “Për familjet në nevojë” ka nisur fushatën “Mos e braktis shkollën” e cila ka për qëllim sensibilizim e shoqërisë për të kontribuar, në mënyrë që fëmijët që kanë braktisur shkollën të largohen nga rruga dhe të rikthehen përsëri në shkollë. Ky organizim,  fton të gjithë qytetarët që të kontribuojnë…

Details

DOKU.TECH sjell të mirat dhe rreziqet e dixhitalizimit

Ditën e premte (09 gusht), me fillim nga ora 16:00, në kuadër të DokuFest-it vjen DOKU.TECH. Në edicionin e vitit 2019, DOKU.TECH do të trajtojë çështje rreth dixhitalizimit. Megjithëse, përparimet teknologjike na kanë ndihmuar të bëjmë detyrat e përditshme më lehtë, cila është kostoja e saj? Andaj, në këtë edicion do të trajtohen pyetje si:…

Details

Mbahet në Gjakovë nata muzikore akustike me të rinj

Parku Kulturor ”Ali Podrimja”, në amfiteatrin e Gjakovës, mirëpret sot (07 gusht), në ora 21:00, të gjithë të rinjtë e talentuar në fushën e muzikës, të cilët kanë pasion muzikën ose aspirojnë të merren me të. Për qëllimin dhe përmbajtjen e kësaj ngjarjeje, na tregon drejtori i Parkut Kulturor “”Ali Podrimja” , Arbër Lleshi. “Qëllimi…

Details

Bëhen bashkë për të kthyer objektin e braktisur në nje Qendër Arti

Komuna e Prishtinës, organizata “Shtatëmbëdhjetë”, Fondacioni Trashëgimia pa Kufij (CHëB) dhe Qendra Multimedia.kanë nënshkruar dje  (06.08.2019) një marrëveshje për revitalizimin e objektit të braktisur, në lagjen e Kacallarëve, në Prishtinë. “Marrëveshja përveç revitalizimit të vetë objektit, parasheh edhe shndërrimin e këtij objekti në hapësirë shumëfunksionale dhe Qendër të Artit për komunitetin, ku edhe do të…

Details

“YOGA” në kuadër të DokuFest -it

“DokuFest”, përveç që qytetin e Prizrenit e ka rikthyer në arenë ndërkombëtare të filmit, ai po ofron edhe një sërë aktivitetesh të tjera. Sot (06 gusht),  tek “Kalaja e Prizrenit” , me fillim nga ora 18:30, të pranishmit kanë mundësi që të bëhen pjesë e seancave të “Yoga”-s,  falas, kjo falë bashkëpunimit të “DokuFest”-it me…

Details

Mbahet në Pejë diskutimi rreth sfidave të Komunitetit RAE

Organizata Joqeveritare, “Voice of Roma, Ashkali and Egyptians” (VORAE), do të organizojë nesër (07 gusht), në restaurant “Koha3”,  te Parku i qytetit të Pejës, një forum me të rinj të komuniteteve:  rom, ashkali dhe egjiptian, të Komunës së Pejës, Istogut dhe Klinës. Siç bëjnë të ditur organizatorët, në këtë forum do të diskutohet rreth çështjeve,…

Details