Komuna e Prishtinës organizon kinema të hapur

Drejtoria e Kulturës në Komunën e Prishtinës do të sjell një ngjarje krejtësisht ndryshe këtë vikend, me qëllim të relaksimit të njerëzve edhe në kohë pandemie. Bëhet fjalë për një ‘Open Air Cinema’, që do të shfaq filmin “Pulp Fiction”, me datën 17.04.2021, në ora 19:30, ndërsa filmi është i lejuar vetëm për moshat mbi…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Zërit’

Akademia Amerikane e Otorinolaringologjisë (ORL), Kirurgjia e Kokës dhe Qafës, në vitin 2002, krijoi ‘Ditën Botërore të Zërit’. Që nga ky vit, çdo 16 prill, profesionistët e ORL-së dhe të shëndetit të zërit, në të gjithë botën, bashkohen për të shënuar rëndësinë e “Ditës Botërore të Zërit”. “Shënimi i kësaj dite, është shumë i rëndësishëm”,…

Details

Kosova hyn në sezonin e pickimit të rriqrave

Koha kur sëmundja e etheve hemorragjike ‘Crime Congo’, që vjen nga pickimi i rriqrave, në Kosovë shfaqet kryesisht nga muaji prill, deri në muajin shtator. Malisheva, është një nga komunat me personat më të prekur nga pickimi i rriqrave gjatë muajve të lartpërmendur dhe për të mësuar se si qëndron situata me menaxhimin e kësaj…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Në këtë datë të vitit 1964, The Rolling Stones publikuan albumin e tyre të parë në Angli, që qëndroi për 40 javë në top lista muzikore. Me 16 prill 1994, Prince publikoi hitin e tij ‘The Most Beautiful Girl in the World. Në po këtë datë të vitit 2018, reperi Kandrick Lamar fitoi çmimin Pulitzer…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 15 prill të viti 1964, The Beatles filluan xhirmimet e filmit të tyre të katërt ‘A Hard Day’s Night’. Shesh xhirimi ishte zgjedhur teatri Scala në Tottenham. Në këtë datë të vitit 2010, Whitney Houston pasi mori vlerësime të këqija e madje edhe fishkellima në koncertin  saj të fundit, u paraqit në një show…

Details