Thënie pozitive që do të ju inspirojnë çdo ditë

Një libër i bukur, një poezi apo një thënie e mrekllueshme që nuk e harroni asnjëherë, mund të ndikojë që të jeni më pozitiv dhe të inspiroheni çdo ditë. Më poshtë mund të lexoni disa thënie pozitive dhe inspiruese për ta filluar dhe mbaruar ditën: “Njerëzit që janë mjaft të çmendur për të menduar se…

Details

Sot shënohet “Dita Botërore e Ujit”

Çdo vit më 22 mars, shënohet “Dita Botërore e Ujit” e cila ka për qëllim ndërgjegjësimin e ruajtjes së ujit të pijshëm. Ndërsa popullsia globale po rritet, po kështu në rritje e sipër është edhe kërkesa për ujë të pijshëm, e kjo kërkesë e shtuar po i varfëron burimet natyrore dhe po dëmton mjedisin jetësor…

Details

Në këtë datë në muzikë veçohen këto ngjarje

Në vitin 2014 pikërisht në këtë ditë Shakira ka publikuar albumin e saj të 10-të ‘Shakia’ku si mysafire në album ishte këngëtarja Rihanna duke sjellur bashkëpunimin e tyre, “Can’t Remember To Forget You.” Në këtë ditë të vitit grupi N’sync, publikuan albumin e tyre ‘No Strings Attached’, duke shitur mbi 2.4 milion kopje vetëm në…

Details

Sot po shënohet ‘Dita Botërore e Poezisë’

Që nga viti 1999, 21 Marsi është shpallur nga UNESCO si ‘Dita Botërore e Poezisë’. Kjo ditë është konceptuar si një ftesë për të reflektuar mbi fuqinë e gjuhës dhe zhvillimin e plotë të kapaciteteve kreative të secilit prej nesh. Kjo ditë ka rëndësi të veçantë për të gjithë poetët, thotë për Radio KFOR-in, poetja,…

Details

Bota sot shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Lumturisë’

20 Marsi shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Lumturisë’, një ditë që u konceptua nga Kombet e Bashkuara me qëllimin për të çuar përpara lumturinë si një e drejtë themelore për të gjithë njerëzit. Prandaj sygjerojmë që të buzëqeshni sa më shumë dhe të jeni miqësorë me të tjerët. Ndonjëherë një buzëqeshje e vogël që i dhuroni…

Details