Shënohet sot “Dita Botërore e Ruajtjes së të Dhënave”

Për të dhjetin vit me radhë, sot (31 mars), shënohet “Dita Botërore e Backup-it”, duke na e rikujtuar se një kopje elektronike rezervë mund të na shpëtojë fotot e familjes, videot, dokumentet dhe postat elektronike. Për të mësuar më shumë për rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i kontaktoi udhëheqësin e “Cybersecurity and Privacy”, Mentor Hoxhaj:…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 31 mars të vitit 1987, Prince lansoi albumin e nëntë “Sign o’ the Times”, i cili përmbante edhe tri hitet më të mëdha: “’If I was Your Girlfriend’, ‘U Got the Look’ dhe ‘Sign o’ the Times”. Në vitin 1989, Revista “Time Out” e rënditi këtë album si më të madhin të të…

Details

KFOR-i sot ndihmoi edhe HANDIKOS-in në Drenas

Gjithë përfshirja e individëve me aftësi të kufizuara në komunitet, të jetuarit në mënyrë aktive e të pavarur, mund të realizohet e plotë vetëm atëherë kur atyre u sigurohen shërbimet e nevojshme mbështetëse. Sot (30 mars) Kontingjenti Austriak i cili vepron në kuadër të KFOR-it, dhuroi edhe 10 karroca për HANDIKOS-in në Drenas, të cilat…

Details

KFOR-i dhuroi 18 karroca, për persona me aftësi të kufizuara

Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak (CIMIC) i KFOR-it, përmes aktiviteteve dhe donacioneve të ndryshme po vazhdon të ndihmoj popullatën civile në Kosovë edhe në kohë pandemie, duke dëshmuar prezencën dhe ndihmën e vazhdueshme të tyre për të gjithë, pa dallime. Të hënën (29.03.21), CIMIC-u dhuroi donacionin e radhës, në shoqatën Handikos, në Shtime. Kjo shoqatë tani do të…

Details

Fillon vaksinimi kundër COVID-19 edhe në Kosovë

Njëzet e katër mijë dozat e para të vaksinës kundër COVID-19,  kanë arritur në Kosovë përmes UNICEF-it. 16 studentë të rinj vullnetarë nga Universiteti i Prishtinës dega e mjekësisë, do të jenë në vijën e parë të frontit, për të mbështetur fillimin e vaksinimit. Me qëllim të mbarëvajtjes së procesit të vaksinimit kundër COVID-19, Ministria…

Details

Policia e Kosovës vazhdon aktivitetet edukative për nxënësit edhe në kohë pandemie

Policia e Kosovës përmes Drejtorisë së Policisë në Bashkësi dhe Parandalim në kuadër të aktiviteteve të saj, vëmendje të posaçme po i kushton edhe aktiviteteve dhe projekteve që kanë për qëllim përmirësimin e sigurisë në shkolla, vetëdijesimin e nxënësve në parandalimin e dukurive të ndryshme negative dhe edukimin e tyre. Rreth aktiviteteve edukative që ka…

Details

Çfarë është bipolariteti dhe si të trajtohet?!

Besoj që të gjithë e njohim piktorin e madh Vincent Van Gogh, por se a keni ditur se ai ishte diagnostikuar me çrregullim bipolar? Pikërisht për nder të datës së lindjes së piktorit të madh Van Gogh, 30 marsi, i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Bipolaritetit”. Për të kuptuar se çfarë është çrregullimi…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot feston ditëlindjen këngëtarja kanadeze me famë botërore, Celine Dion, e cila kishte zënë vendin e parë në të gjitha toplistat me hitin e saj “My Heart Will Go On”, e cila ishte edhe kolonë zanore e filmit të famshëm “Titanic”. Ajo shquhet për zërin unik dhe është një nga këngëtaret më të famshme…

Details

Ushqimet tradicionale, një pasuri tjetër e Kosovës

Ushqimet tradicionale janë si magnet për mbledhjet e hareshme familjare, në një tryezë. Ato janë ushqime të cilat trashëgohen brez pas brezi. Për ushqimet tradicionale që përgatiten tek ne, Radio KFOR-i kontaktoi pronarin e “Nona’s pastry”, Bardh Fona: “Produktet tradicionale që kërkohen më së shumti tek ne janë mantijat me mish, i kemi të gjitha…

Details