Shënohet sot edhe “Dita Globale e Prindërve”

Drejtues të komuniteteve, prindër, fëmijë, mësues dhe organizata të ndryshme sot shënojnë “Ditën Globale të Prindërve”, e cila u caktua si e tillë nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, që nga viti 2012. Që nga kjo periudhe u vë në dukje se prindërit e çdo race, feje, kulture dhe kombësie, në të gjitha…

Details

Në fund të kësaj jave fillojnë aktivitetet për një ‘Prishtinë të Gjelbëruar’

Nga data 01 qershor e deri më 07 qershor, në kuadër të ditëve ndërkombëtare që lidhen me ambientin, Komuna e Prishtinës, do të organizoj ‘Javën e Gjelbër’, ku do të promovohen aktivitetet të shumta, si: webinar, seminare dhe projekte të ndryshme për ‘Prishtinën e Gjelbër’. Organizatorët e kë̈tij eventi pohojnë̈ se në mungesë të veturave,…

Details

‘Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve’, fëmijët e festojnë në shtëpitë e tyre

‘Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve – 1 Qershori’, këtë vit e gjen botën në një gjendje jo të favorshme për më të vegjlit për shkak të pandemisë, të cilët këtë ditë kryesisht e festojnë përmes aktiviteteve të ndryshme kulturore, këndojnë, festojnë, vallëzojnë dhe dëfrehen me njëri tjetrin në ambiente të hapura. Megjithatë, duke shfrytëzuar imagjinatën dhe kreativitetin…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 1 Qershor, të vitit 2016, këngëtari Ed Sheeran, u vlerësua si artisti më i dëgjuar në Mbretërinë e Bashkuar për vitin 2015, duke kryesuar grafikun e kompanisë muzikore ‘Phonographic Performance’. Ndër këngët më të dëgjuara në atë kohë ishin edhe ‘Uptown Funk’, nga Mark Ronson dhe kënga ‘Love me like…

Details

Mesazhe motivuese nga artistët botërorë

Në situatën nëpër të cilën po kalon i gjithë planeti ynë, më së shumti kemi nevojë për pozitivitet, për pak motivim nga artistët tanë më të dashur, shumë nga të cilët ishin aktiv gjatë kësaj kohe të pandemisë, secili në formën e tij. Mirëpo, përveç që ishin aktiv, me mijëra artistë në mbarë botën kanë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 31 Maj, të vitit 2016, këngëtarja e famshme Alicia Keys, njoftoi se ajo nuk do të përdor kozmetikë apo grim në fytyrën e saj. Ajo mori këtë vendim për të fuqizuar gratë në gjithë botën për t’u ndjerë mirë me veten e tyre dhe për të luftuar padrejtësitë që ndodhin ndaj grave. Që…

Details

OBSH rekomandon hapjen e pothuajse të gjitha bizneseve

Sipas të dhënave të fundit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), në 216 vende të botës janë mbi 5 milionë e 600 mijë raste pozitive me ‘Covid – 19’, me mbi 353 mijë raste me persona të vdekur. Në bazë të të dhënave zyrtare, në Evropë janë mbi 1 800 000 raste të konfirmuara me…

Details