Si të komunikojmë me lehtë me të prekurit me autizëm

Organizata ‘Autizmi Flet’, me 15 shtator organizon trajnim me temë: “Menaxhimi i sjelljeve te personat me autizëm”. Familjet e të prekurve me autizëm do të kenë mundësinë të marrin ekspertizat e ekspertit për edukim special Ahmet Yalçın Hocaoğlu, i cili do të prezantojë metoda për të menaxhuar sjelljen e personave me autizëm në ambientet e…

Details

“Meant to Be” shpërblehet me çmim në MMVA iHeartRadio

Bebe Rexha pak orë më parë ka shënuar edhe një sukses. Kësaj radhe është fjala për shpërblimin që ka marrë në Kanada. Është MMVA iHeartRadio që ka nderuar këngëtaren me çmimin “Bashkëpunimin më i mirë” në kategorinë “Bashkëpunimi”. Çmimi i dedikohet këngës “Meant to Be”, të cilën Bebe rexha e solli në bashkëpunim me Florida…

Details

Konferencë ndërkombëtare për mardhënien Mjek-Pacient

‘Shoqata e të Drejtave të Pacientëve në Kosovë (PRAK)’, me 13 tetor 2018 për herë të parë do të organizojë Konferencën Ndërkombëtare ‘Profesionisti shëndetësor, Pacienti dhe të drejtat e tyre’. Kjo konferencë do të mbahet në ‘Hotel Prishtina International’ në Prishtinë. Drejtori ekzekutiv i shoqatës së të drejtave të Pacientëve në Kosovë Besim Kodra, në…

Details

Jepi ngjyrë lagjes tënde!

Janë bërë të çdo ditëshme nismat dhe aktivitetet e të rinjëve tanë, kreativiteti i të cilëve po shpaloset përmes ideve të dobishme për vendin dhe shoqërinë në përgjithësi. Këtë të diel, disa të rinj nga  Qendra “Termokiss”, e cila ka për mision këmbimin urban dhe civil, reflektimin dhe ndryshimin, do të mblidhen në këtë qendër…

Details

Dashamirët e kitarës tashmë kanë një adresë

Është i ditur fakti që mësimi i një instrumenti muzikor ndikon drejt për së drejti në krijimin, ruajtjen dhe rifitimin e kujtimeve më me efektshmëri, ngritë vetbesimin, ndihmon në sjellje më të mirë me njerëzit përreth dhe zhvillon kreativitetin. Janë të shumtë ata që dëshirojnë të pasurojnë veten përmes mësimit të ndonjë instrumenti të caktuar muzikor.…

Details

Sot shënohet Dita Botërore e Kujtimit të Viktimave të Skllavërisë

Çdo 23 gusht shënohet “Dita botërore në kujtim të tregtisë me skllevër dhe zhdukjes së saj”, e cila ka për qëllim të mbajë në kujtim të të gjithë njerëzve tregtinë me skllevër dhe tragjedinë e jetës së tyre dhe synon të rrisë ndërgjegjësimin për rreziqet e racizmit dhe paragjykimit. Megjithëse, skllavëria konsiderohet si temë historike,…

Details

“Mbështetja e Adoleshentëve pas Mësimit të Rregullt” fillon sot

Shkolla Verore 2018, e mbështetur nga USAID fillon sot, dhe nxënësit pjesëmarrës do të kenë  mundësi të mësojnë më shumë në praktikë, do të kenë trajnime nga shkathtësia e të menduarit kritik si dhe do të kenë mundësi të mësojnë më shumë për lektronikën. Programi pesëvjeçar i USAID-it “Mbështetja e Adoleshentëve pas Mësimit të Rregullt”…

Details

Promovimi dhe ruajtja e këngëve tradicionale përmes festivalit

Sot, në fshatin Grnçarë të Prizrenti për të tretin vit me radhë mbahet “Festivali multietnik i kulturës dhe traditës”, i cili synon të përfshijë të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë. Shoqata e Kulturës “Plejada” është organizatore e këtij festivali. Ata kanë njoftuar se do të ketë më shumë se 100 interpretues nga e gjithë…

Details

Luaj, mëso, krijo në kampin “Back to school”

Pas pushimeve verore, së shpejti nis viti i ri shkollor për të gjithë shkollarët, të cilët në shtator vazhdojnë të pajisen me dije përmes mësim nxënies në vatrën e diturisë, që është shkolla. Për një fillim të mbarë të vitit shkollor, organizuar nga “Education Comes First”, më 30 dhe 31 gusht do të mbahet kampi…

Details

Edita Dula: “Humanizmi mbi të gjitha”

Aktorja dhe humanistja, njëherit  drejtoreshë e Organizatës Joqeveritare “Nëna dhe fëmijë të lumtur”, Edita Dula, ishte e ftuar sot (22.08.18), në kuadër të emisionit ‘Mëngjesi me ty’ me Pranvera Behrami. Përgjatë bisedës së këndshme, zonja Dula tregoi për aktivitetet e organizatës bamirëse “Nëna dhe fëmijë të lumtur”. Kjo organizatë si fillim ishte vetëm grup në…

Details