Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 17 mars, të vitit 1979, këngëtarja Gloria Gaynor, për 4 javë rresht u radhit në pozitën e parë të këngëve më të mira, në Mbretërinë e Bashkuar, me këngën e saj ‘I Will Survive’. Kënga fillimisht ishte regjistruar nga bendi ‘The Righteous Brothers’, mirëpo titullohej ‘Substitute.’ – Në po këtë datë, të vitit…

Details

Filmat premierë në Cineplexx

Për të gjithë ju artdashës, dy premiera do të fillojnë të shfaqen në kinematë e Prishtinës dhe Prizrenit, në Cineplexx. Bëhet fjalë për një film komedi dhe një tjetër premier të kategorisë dramë. Filmi ‘Dog’ i kategorisë komedi, bënë fjalë për dy ish-ushtarë që bashkohen kundër dëshirës se tyre në një udhëtim. Personazhi Briggs (Channing…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 16 mars, të vitit 1988, këngëtarja Tina Turner, performoi në ‘Estadio do Maracana’ në Rio de Janeiro para një audience prej 180.000 personave, duke vendosur një rekord të ri për pjesëmarrjen më të lartë të njerëzve, në një shfaqje të një solo artisti. – Në po këtë datë, të vitit 1992, Eric Clapton…

Details

Sot vihet në pah mbrojtja e konsumatorëve

‘Dita Ndërkombëtare e Konsumatorit’, e cila shënohet sot (15.03.22), ka për qëllim mbrojtjen e konsumatorëve, rritjen e ndërgjegjësimit global për të drejtat dhe nevojat e konsumatorëve dhe shërben si një shans për të kërkuar që të drejtat e të gjithë konsumatorëve, të respektohen dhe të mbrohen. Për të shënuar këtë ditë, Radio KFOR-i ka biseduar…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 15 mars, të vitit 1998, këngëtarja Madonna, arriti që të klasifikohet për herë të gjashtë në maje të top listës së albumeve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, me albumin e saj të shtatë të incizuar në studio, të titulluar ‘Ray Of Light’. Deri në këtë vit, asnjë artiste tjetër femër nuk…

Details

Shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Matematikës’

‘Dita Ndërkombëtare e Matematikës’ shënohet çdo vit me datën 14 mars dhe ndryshe kjo datë njihet edhe si ‘Dita e Numrit Pi’, që është ekuivalent me numrin 3.14. Shënimi i kësaj dite, është shumë i rëndësishëm dhe këtë e konfirmoi për Radio KFOR-in edhe arsimtarja e matematikës, znj. Naxhije Gashi, e cila punon me vite…

Details

Kujdes nga minat!

Shefi i Menaxhmentit të Trajtimit të Eksplozivëve (ETM) të KFOR JENG, z. Ciprian Andrica, në një intervistë dhënë Radio KFOR-it, tregoi se Kosova është ende e kontaminuar me mina tokësore dhe eksplozive: “Si çdo pjesë tjetër e botës që është përballur me konflikte të armatosura, për fat të keq po, edhe Kosova është ende e…

Details