Të rejat nga teknologjia

Këtë javë u njoftuam me super kompjuterin nga Tesla, për të cilin u tha se përbënë super-kompjuterin e pestë më të shpejtë në botë. Ky kompjuter, ka për qëllim të ndihmojë në mësimin e autopilotit Tesla, se si të ngasë plotësisht në mënyrë autonome. Shefi i Inteligjencës Artificiale në Tesla,  Andrej Karpathy, prezantoi super-kompjuterin e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 27 Qershor, të vitit 1987, këngëtarja e ndjerë Whitney Houston, u bë gruaja e parë në historinë e Amerikës, që hyn në top listën e albumeve më të mira, me albumin e saj të titulluar ‘Whitney’. Ajo ishte po ashtu këngëtarja e parë femër, që arrin pozitën e parë në top listat Amerikane,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot, me 26 qershor feston ditëlindjen këngëtarja dhe aktorja Ariana Grande, e lindur në vitin 1993 në Floridë të Amerikës. Albumi i saj i dytë ‘My everything’, i publikuar në vitin 2014, arriti pozitat e para në top listat muzikore në shumë vende të botës, duke i sjellë sukses ndërkombëtar këngëtares. Po ashtu, hiti…

Details

Sot shënohet ‘Dita e Detarëve’

Me qëllim të ndërgjegjësimit të publikut rreth punës, angazhimit dhe rëndësisë që kanë detarët për ekonominë dhe jetën tonë, data e sotme 25 Qershor, i është dedikuar ‘Ditës Ndërkombëtare të  Detarëve’. Mbajtësit e ekonomisë në lëvizje, si me shpërndarjen e mallrave ashtu edhe të karburanteve, detarët përbëjnë një komponentë thelbësor të ekonomisë botërore. Puna e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 25 qershor, të vitit 1963, ka lindur këngëtari, kantautori, producenti dhe filantropi, George Michael. Këngëtari me famë botërore, ndërroi jetë me datën 25 dhjetor, të vitit 2016. – Më 25 Qershor, të vitit 2009, këngëtari i ndjerë Michael Jackson, u gjet i vdekur në moshën 55 vjeçare, në shtëpinë e…

Details

Mirëmbajtësit e pastërtisë, heronjtë e pandemisë

Periudha e pandemisë ishte sfiduese për gjithë, meqë ndryshoi krejtësisht mënyrën tonë të jetesës dhe të punës. Një prej sektorëve më të rëndësishëm në këtë kohë ishin edhe mirëmbajtësit e pastërtisë, të cilët edhe gjatë pandemisë kanë vazhduar punën përkundër rrezikut të lartë me infektim me CoViD-19. Rreth punës së tyre gjatë kësaj kohe dhe…

Details