Festivali ‘Anibar’ edhe këtë vit me risi të shumta

Qyteti i Pejës edhe këtë vit mirëpret festivalin e njohur të animacionit ‘Anibar’, duke filluar nga data 13 deri më 19 korrik, 2022. Edicioni i 13-të me radhë, që organizohet këtë vit, mirëpret filma të animuar nga shumë vende të botës dhe aktivitete të tjera në kuadër të këtij edicioni. Rreth programit të këtij viti…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 12 korrik, të vitit 1962, këngëtari Ray Charles zuri vendin e parë, në tabelën e këngëve në Mbretërinë e Bashkuar me baladën e titulluar “I Can’t Stop Loving You”. Kënga në fjalë, ishte  e vetmja që u klasifikua në vendin e parë, në top listat muzikore në Mbretërinë e Bashkuar. – Më 12…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Popullsisë”

Mbipopullimi është një shqetësim kritik, pasi burimet e botës po përdoren me një ritëm të paqëndrueshëm. Përveç kësaj, nevoja për të garantuar që gratë të kenë akses në planifikimin familjar, barazinë gjinore dhe në kujdesin shëndetësor, kanë bërë që 11 korriku të shënohet si “Dita Botërore e Popullsisë”, e organizuar nga Kombet e Bashkuara. Tema…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 11 korrik, të vitit 1999, Ricky Martin filloi një garë tre javore, duke qëndruar në pozitën e parë, në tabelën e këngëve më të dëgjuara në Mbretërinë e Bashkuar, me këngën ‘Livin’ La Vida Loca’. Në SHBA, kënga në fjalë, qëndroi në pozitën e parë, për 5 javë rresht. – Në po këtë…

Details

Edhe këtë javë ju presin super filma

Java që po vjen do të jetë jashtëzakonisht e pasur me premiera filmash, të cilët përmbajnë histori tejet interesante, të portretizuara nga aktorë të mrekullueshëm. Është e gjatë lista e tyre, të cilën ne e sjellim në vijim: Filmi ‘The Bob’s Burgers Movie’ – Data e publikimit: 12 korrik Filmi ‘Bezos’ – Data e publikimit:…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 10 korrik, të vitit 1961, këngëtari i mirënjohur, Bobby Lewis, filloi një garë shtatë javore, duke u renditur në vendin e parë, në tabelën e këngëve amerikane, me këngën ‘Tossin and Turnin’. Ishte pikërisht kjo këngë që qëndroi më së gjati në vendin e parë në ‘Billboard’, përgjatë vitit 1961. – Në këtë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 9 korrik, të vitit 1983, grupi The Police, filluan një garë tetë javore, duke u pozicionuar në vendin e parë në tabelën e këngëve më të dëgjuara amerikane, me këngën ‘Every Breath You Take’, dhe gjithashtu arritën që të klasifikohen në vendin e parë edhe top listat muzikore, në Mbretërinë e Bashkuar. –…

Details