Kursimi i energjisë elektrike, veprim i pashmangshëm

Ruajta e energjisë elektrike, është një detyrim moral ndaj mjedisit dhe njëkohësisht një domosdoshmëri që kontribuon në mirëqenien ekonomike të secilit prej nesh. Se sa të ndërgjegjshëm jemi ne në raport me kursimin e energjisë elektrike, Radio KFOR-i kësaj here ka realizuar një intervistë me znj, Arjeta Ademi, e cila mes tjerash, tha: ”Për neve…

Details

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Edukimit’

‘Dita Ndërkombëtare e Edukimit’ shënohet që nga viti 2018, kur Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, shpalli datë e sotme, 24 janarin, si “Ditë Ndërkombëtare të Edukimit”, duke përkujtuar rolin që luan arsimimi për paqe, përparim dhe zhvillim global. Edhe këtë vit, shënimi i kësaj dite ndodh në vazhdën e pandemisë COVID-19, që çoi…

Details

Gjendja aktuale me COVID -19 edhe më tutje mbetet shqetësuese

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës, vetëm gjatë 24 orëve të fundit, janë regjistruar 3.957 raste të reja me COVID-19. Për të ditur se cila është gjendja momentale me COVID-19, Radio KFOR-i kontaktoi, infektologun Hamdi Ramadani, i cili theksoi: “Situata do të jetë ende e vështirë nëse masat anti- COVID-19 nuk respektohen, dhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 24 janar të vitit 1998, bendi Oasis arriti në pozitën e parë në toplistën e kënëve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar me këngën ‘All Around The World’ . Kjo këngë ishte një nga këngët e para që u shkrua  nga Noel Gallagher. Në këtë datë të vitit 2016, David Bowie ishte në…

Details

Ju presin filma të shumtë

Muaji janar vazhdon të ju argëtoj me llojllojshmëri filmash, të cilët keni mundësi t’i shikoni gjatë ditëve të ardhshme të javës që vjen. Me titujt dhe datat e publikimit të tyre, mund të informoheni poshtë lajmit:   Filmi ‘Birds Like Us’ – Data e publikimit: 25 janar Filmi ‘Two Deaths of Henry Baker‘ – Data…

Details

Mësoni fëmijëve mbi mirësinë dhe empatinë përmes librit

Librat pa dyshim që janë shoqëruesit më të mirë, si dhe ndihmesa me e madhe për fëmijët që nëpërmes tyre të mësojnë gjëra të ndryshme, duke u ofruar një perspektivë për dallimet tona, kulturat e ndryshme, për të përqafuar veçantitë e të gjitha qenieve njerëzore, duke rrënjosur në ta dashurinë dhe respektin e ndërsjellë për…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 23 janar të vitit 1976, David Bowie publikoi ​​albumin e tij të dhjetë ‘Station to Station’. Albumi arriti në 5shen e albumeve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar dhe në SHBA. Në këtë datë të vitit 1988, Michael Jackson ishte në pozitën e parë në toplistën e këngëve me të mira në Amerikë…

Details

Këngët më të reja në Radio KFOR

Muzikën e vlerësojnë të gjithë artdashësit, por ata të cilët udhëtojnë në rrugë të gjata pa muzikë, e dinë më së miri sa e rëndësishme është muzika e mirë dhe sesa e gjatë dhe monotone ju duket rruga, pa ritmet e ëmbla muzikore. Radio KFOR-i është stacioni juaj, i cili ju shoqëron me muzikë të…

Details