Rëndësia e vaksinimit

Radio KFOR-i ka zhvilluar një intervistë me Udhëheqësin e Divizionit për Komunikim me Publikun në Ministrinë e Shëndetësisë, z. Faik Hoti, në lidhje me rëndësinë e vaksinimit dhe mbrojtjes nga CoVid-19, të cilën mund ta gjeni më poshtë: Radio KFOR-i: Sa është i rëndësishëm vaksinimi? Z. Faik Hoti: Vaksinimi sot është arma më efektive për…

Details

Filmat më të mirë të të gjitha kohërave për Krishtlindje

Kjo sezonë festash, do të ishte e pa përmbushur pa filmat me përmbajtje festive, të cilët nuk janë vetëm disa orë komplote gazmore, por përcjellin edhe porosi të përzemërta. Më shumë se çdo zhanër tjetër, filmat e krishtlindjeve kanë rëndësi të madhe për ne, sepse na kujtojnë fëmijërinë apo rininë e hershme, atë botë kur…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 2 dhjetor të vitit 1999, këngëtarja amerikane Britney Spears qëndroi për 82 javë në pozitën e parë të këngëve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, me këngën ‘Baby one more time’. Britney Spears këtë vit shiti mbi 40 milion kopje të albumit të saj. Në këtë datë të vitit 2006, këngëtarja dhe aktorja…

Details

KFOR-i gjithmonë në ndihmë të njerëzve që jetojnë në Kosovë

Të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë, vazhdojnë të përfitojnë nga donacionet e shumta të KFOR-it edhe në kohë pandemie, me qëllim të tejkalimit të kësaj situate, e cila ka ndikuar edhe në mirëqenien e qytetarëve. Donacioni i fundit, i realizuar nga KFOR-i, sot (1 dhjetor), njëherit CIMIC-u (Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak i KFOR-it), dhuruan pajisje mbrojtëse…

Details

Filloi sot Festivali Ndërkombëtar i Filmit ‘Art Without Limit’

Festivali Ndërkombëtar i Filmit, i dyti me radhë, ‘Art Without Limit’ edhe këtë vit fokusohet në mirëqenien e personave me aftësi të kufizuara. Nga një shumëllojshmëri prej 327 aplikimesh ndërkombëtare, 48 filmat më të mirë të metrazhit të shkurtër, do të shfaqen gjatë tre ditëve të festivalit, filma këta të përzgjedhur nga vende të ndryshme…

Details

Bota sot shënon ‘Ditën Botërore të Sidës’

Sot (01 dhjetor) është ‘Dita Ndërkombëtare e Luftës Kundër Sidës’, e cila festohet që nga viti 1988, atëherë kur ministrat e shëndetësisë nga i gjithë globi u mblodhën për të diskutuar mbi Sidën, me ç’rast u folë lidhur me tolerancën, shkëmbimin e hapur të informacionit dhe përvojën në luftën kundër tij. Se ku qëndron Kosova…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 1 dhjetor të vitit 1966, Tom Jones ishte në pozitën e parë në Mbretërinë e Bashkuar me versionin e tij të këngës Green Green Grass of Home. Kjo këngë qëndroi për shtatë javë duke iu dhënë producentëve miliona dollar për shitjet nga albumi i kësaj kënge . Më 1 dhjetor të vitit 1990, Vanilla…

Details