Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë’

Për të ndërgjegjësuar njerëzit për nevojën e zhdukjes së varfërisë në mbarë botën, Kombet e Bashkuara vendosën të shënojnë ‘Ditën Ndërkombëtare të Zhdukjes së Varfërisë’, e cila shënohet çdo vit, më 17 tetor, që nga viti 1993. Pandemia COVID-19 e cila mbërtheu botën që nga marsi i vitit 2020, ka përmbysur përparimin e dekadave të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 17 tetor 1973, The Rolling Stones performuan në Bruksel si pjesë e një turneu në Mbretëri të Bashkuar dhe në Evropë. Bobby Keys nuk u paraqit në koncert, e kjo reuzltoi qe ai te suspendohej nga Mick Jagger, suspendim ky që vlejti deri në turneun tjetër të Rolling Stones të mbajtur në vitin1989. Në…

Details

Dita e sotme i dedikohet ushqimit

Data e sotme 16 tetori, shënon ‘Ditën Botërore të Ushqimit’, përmes së cilës mëtohet të nxirret në pah gjendja e të uriturve dhe të keq ushqyerve në botë, e veçanërisht kjo ditë nxjerr në pah gjendjen e fëmijëve të uritur. Përkundër gjithë rritjes shkencore dhe prodhimit të shumtë dhe të tepruar të ushqimit, prapëseprapë në…

Details

Java e ardhshme përplot me filma

E larmishme me filma të shumtë do të jetë edhe kjo javë në vijim. Sipas tabelës së lansimit të filmave edhe java e ardhshme do të jetë e mbushur me filma të cilët sadopak pritet do të plotësojnë preferencat e të gjithë dashamirëve të filmave të të gjitha zhanreve. Më poshtë listojmë titujt dhe datat…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 16 tetor të vitit 1965, The Beatles inçizuanuan këngën “Day Tripper” në studion e Abbey Road në Londër në tri versione, më pas ata shtuan vokale dhe detaje të tjera, duke e kompletuar këngën në tërësi. Në këtë datë të vitit 2001, dy roje të sigurimit ishin shkarkuar pasi nuk e kishin lejuar Bob…

Details

Sot u bë ndërrimi i komandës së KFOR-it

Sot (15.10.21), në Shtabin e Përgjithshëm të KFOR-it, në Kosova Film në Prishtinë, u zhvillua ceremonia e ndërrimit të komandës. Me këtë rast, komandanti i deritanishëm i kësaj force, Gjeneral Major Franco Federici, i dorëzoi detyrën pasardhësit të tij në këtë post, Gjeneral Major Ferenc Kajári. Gjeneral Kajári, është oficeri i parë hungarez që merr…

Details

Këngët më të reja në Radio KFOR

24 orë transmetim në ditë me muzikën më të mirë në vend, ky është Radio KFOR-i, që po vazhdon të sjell tek ju këngët më të reja nga artistë me famë nga tregu muzikor vendor dhe ai  ndërkombëtar. Lista e këngëve të reja është mjaftë e gjatë, mirëpo ne kemi zgjedhur disa nga këngët të…

Details

Alexa ‘Get Me Radio!’, and play RADIO K4 Albanian

Radio KFOR-i edhe një hap më afër jush! Muzika na lëviz, na mbush dhe na bën të gjallë, e radio është pikërisht ky medium që përcjell emocionet që mbart muzika. Ndërsa teknologjia po përparon drejt zhvillimit të llojeve të ndryshme të mediave, radio ka ruajtur vendin e saj në zemrat e njerëzve. Ju mund të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 15 tetor të vitit 1973, kitaristi dhe vokalisti i grupit të njohur Rolling Stones, Keith Richards, u shpall fajtor për trafikim me drogë nga një gjykatë në Francë. Atij iu kishte ndaluar hyrja në Francë për dy vitet e ardhshme. Në këtë datë të vitit 1988, rock grupi Bon Jovi qëndruan për katër javë…

Details