Sot është ‘Dita Europiane e numrit emergjent 112’

112 është numri emergjent në të cilin mund të raportojnë të gjitha urgjencat e tyre, qytetarët e të gjitha komuniteteve që jetojnë në Kosovë. Data e sotme, 11 shkurt, shënon ‘Ditën Europiane të Numrit Emergjent 112’ dhe pikërisht në këtë ditë theksohet nevoja për ngritjen e vetëdijes tek të gjithë për rëndësinë e qasjes në…

Details

Natë poetike me Nora Prekazin në ‘Fondacionin 17’

‘Fondacioni Shtatëmbëdhjetë’ në Prishtinë ka vazhduar me aktivitete kulturore në kuadër të programit të tyre mujor. Sonte (10.02.20) në hapësirat e këtij fondacioni, nga ora 19:00 do të mbahet një natë poetike me artisten Nora Prekazi, e cila do të ndajë me të pranishmit poezitë e saja. Për Radio KFOR-in menaxherja e komunikimit në ‘Fondacionin…

Details

Prezantohet hulumtimi “50-vjetori i Universitetit të Prishtinës”

Me rastin e shënimit të 50-vjetorit të themelimit të Universitetit të Prishtinës, sot më 10 shkurt po organizohen një sërë aktivitetesh gjithëditore.  I parti është prezantimi në gjetjet e hulumtimit “50-vjetori i Universitetit të Prishtinës”, nga Studentët e Departamentit të Sociologjisë të Fakultetit Filozofik. Lidhur me këtë ngjarje Radio KFOR ka kontaktuar me zyrtaren për…

Details

“Toastmasters” përgatisin të rinjtë për paraqitjen e tyre në publik

Edicioni i radhës “Toastmasters”, që synon të ndihmojë anëtarët e tij të përmirësojnë aftësitë e të folurit në publik përmes mbajtjes së fjalimeve, diskutimeve, debateve dhe kritikave,  mbahet sot (10 shkurt), në  “Innovation Centre Kosovo”, nga ora 18:00. Gjatë këtij edicioni, të gjashtë me radhë, do të mbahen tre fjalime të përgatitura paraprakisht nga folësit…

Details

Sot nis Universiteti Dimëror për studime të sigurisë

Nga sot, 7 shkurt, deri më 10 shkurt 2020 do të mbahet edicioni i katërt i Universitetit Dimëror të KYATA-s për Studime të Sigurisë, organizuar nga Asociacioni i Paktit Atlantik të Rinisë së Kosovës. Me këtë rast, Radio KFOR-i ka kontaktuar kryetarin e Asociacionit Pakti Atlantik i të Rinjve të Kosovës, Besim Salihu, i cili…

Details