Pagjumësia, një problem në rritje

Pagjumësia apo insomnia është një çrregullim i gjumit. Pagjumësia kronike ose afatgjatë e bën të vështirë përmbushjen e detyrave rutinë si, shkuarjen në punë, në shkollë dhe përkujdesjen për veten dhe të tjerët. Fatmirësisht me përkujdesje dhe mjekim, ky problem mund të zvogëlohet apo edhe të shërohet komplet. Për të ditur se cilat janë veprimet…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 29 nëntor të vitit 1980, grupi ABBA arriti të jetē nē krye të top listës britanike me kengën ‘Super Trouper’.  Emri “Super Trouper” i referohej ndriçuesve gjigantë të përdorur në koncertet e stadiumeve. Në këtë datë në vitin 1997, Whitney Houston u tërhoq nga një koncert i sponsorizuar nga  religjioni ‘Moonies’, dy orë para…

Details

Bogota – vendi me kafenë më të shijshme në të gjithë botën

Sikurse çdo javë që udhëtojmë së bashku virtualisht përmes valëve të Radio KFOR-it nëpër kryeqytete të botës, sot kemi përzgjedhur që të ndajmë me ju disa informacione për një vend me një popullsi prej 7.4 milion banorëve, bëhet fjalë për kryeqytetin e Kolumbisë, Bogotën. Bogota është shtëpi e më shumë se 1.400 kompanive multinacionale, një…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 28 nëntor në vitin 1960, Elvis Presley qëndroi për 6 javë në pozitën e parë të këngëve më të mira në Amerikë, me këngën ‘A You Are Lonesome Tonight’. Kënga përmbante një pjesë të shkëputur nga libri i Shekspirit. Në këtë datë në vitin 1974, John Lennon bëri paraqitjen e tij të fundit në…

Details

Hitet e fundit në Radio KFOR

24 orë transmetim në ditë, moderatorë të emisioneve më të mirë në vend, shoqërues të muzikën më të mirë dhe me premierat më të mëdha muzikore – ky është Radio KFOR-i, i cili vazhdon të sjellë tek ju lansimet e fundit nga artistët më të preferuar në tregun muzikor vendor dhe ndërkombëtar: Megan Thee Stallion…

Details

Qendra Artpolis bëhet pjesë e fushatës ’16 Ditët e Aktivizmit’

Përmes poezive të performuara nga artiste/ë dhe aktiviste/ë të shumtë, Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis, do të shënojë fushatën globale ’16 Ditë Aktivizim Kundër Dhunës me Bazë Gjinore’, e cila organizohet çdo vit duke filluar nga 25 Nëntori, në ‘Ditën Ndërkombëtare të Eliminimit të Dhunës në Familje’ dhe zgjatë deri më 10 Dhjetor,…

Details

Black Friday, dita e shpenzimeve të mëdha

Çdo vit në të premten e fundit të muajit nëntor, miliona njerëz shpenzojnë shuma të larta të parave, duke blerë gjëra të ndryshme në ditën e njohur si ‘Black Friday’. Kjo ditë njihet si dita me përfitimet më të larta nga bizneset në tërë botën. Sipas një raporti të vitit 1960, nga NY Times, termi…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 27 nëntor të vitit 1986, Bon Jovi ishte në pozitën e parë në top listën e këngëve më të mira në SHBA me këngën  ‘You Give Love A Name Bad Bad’, ndërkaq në pozitën e 14 në Mbretërinë e Bashkuar. Kjo këngë, ishte pjesë e albumit të tyre ‘Slippery When Wet’, ndërkaq në vitin…

Details

Punëtori për rolin dhe kontributin e grave, pjesë e fushatës ’16 Ditë Aktivizëm’

Drejtorati për Policimin në Bashkësi dhe Preventivë që vepron në kuadër të Policisë së Kosovës, do të organizojë sot, më 26 nëntor, punëtorinë “Roli i grave në FSB dhe kontributi i tyre në sigurinë në bashkësi, përfshirë sfidat gjatë pandemisë”, mbështetur nga misioni i OSBE-së në Kosovë, përkitazi Departamenti për Siguri Publike. Radio KFOR-i ka…

Details