Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 4 janar të vitit 1967, grupi The Doors publikuan albumin e tyre të parë ‘The Doors’. Albumi përmbante super hitin e tyre ‘Light My Fire’. Ky album u inçizua në studion Sunset Sun në Hollywood, vetëm për gjashtë ditë dhe albumi përfshinte biografinë e secilit nga anëtarët e grupit. Në këtë datë të vitit…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 3 janar 47 vjet më parë, Aretha Franklin u bë gruaja e parë pjesë e muzeut të famshëm ‘Rock and Roll Hall of Fame’. Në këtë datë në vitin 1974, Bob Dylan dhe grupi The Band, performuan live për herë të pare, pas një pauze prej më shumë se shtatë vjetësh. Me këtë performancë,…

Details

Sot udhëtojmë për në Helsinki

Do të mësojmë sot, më shumë për kryeqytetin e bukur të Finlandës, Helsinkin, i cili shumë herë përdoret si pikë reference, kur bëhet fjalë për shumë aspekte pozitive. Po që se udhëtoni për në Finlandë, gjatë fluturimit mund të ju bien në sy shumë pyje me liqene të shumta dhe qytete të vogla në mes.…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 2 dhjetor të vitit 1926, u publikua numri i parë i revistës ‘British Melody Maker’, që njihet si revista më e vjetër në botë dedikuar krejtësisht muzikës. Kjo magazinë u botua deri në vitin 1999 me këtë emër, pastaj u botua me emrin New Musical Express. Në këtë datë të vitit 2005, grupi Green…

Details

Fantashkenca, zhanri që udhëton në të ardhmen

“Dita Kombëtare e Fantashkencës” shënohet çdo vit, më 2 janar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, por duke parë rëndësinë e fantashkencës, kjo ditë ka filluar të shënohet edhe në vende të tjera. Në fakt, kjo ditë përkon me ditëlindjen e profesorit dhe shkrimtarit të më shumë se 500 veprave në fantashkencë, Isaac Asimov. Fantashkenca…

Details

Shënohet sot ‘Dita Globale e Familjes’

Ditë e bukur është ajo që e kalojmë me familje. Asgjë në jetë, nuk mund ta zë dhe ta luajë rolin e vërtetë të familjes, meqenëse çdo njeri ka nevojë për një familje të shëndoshë dhe të strukturuar mirë. Pikërisht sot (01 janar), shënohet ‘Dita Globale e Familjes’, e cila ka për qëllim të tregojë rëndësinë…

Details

Edita Doli, apelon për respektim të masave anti-covid

Gazetarja dhe prezantuesja e famshme, Edita Doli, është bërë pjesë e fushatës vetëdijesuese të organizuar nga Radio KFOR-i, për të qenë të kujdesshëm dhe për të respektuar masat anti-covid. Në një prononcim për Radio KFOR-in, znj. Doli ka porositur të gjithë që të jenë maksimalisht të kujdesshëm në këtë kohë pandemie: “Koronavirusi është vërtetë i…

Details