Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me datën 1 Maj të vitit 1966, bendi The Beatles, mbajtën koncertin e tyre të parë në Angli. Në këtë koncert ata performuan këngët e famshme: ‘I Feel Fine’, ‘Nowhere Man’, ‘Day Tripper’, ‘If I Needed Someone’ dhe këngën ‘I’m Down’. – Në po këtë datë të vitit 2000, bendi Destiny’s Child publikuan albumin…

Details

Përgjatë festave rekomandohet kujdes i shtuar ndaj ‘CoVid- 19’

Dita e nesërme, 1 Maji, shënon “Ditën e Punëtorëve”, e cila i referohet kujtimit të protestave të punëtorëve që synonin një të drejtë të madhe, orarin 8 orë. Pavarësisht që nesër është festë, ne duhet t’i respektojmë masat parandaluese, të rekomanduara nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), nga mjekët, ekspertët vendorë dhe botëror. Pulmologu në…

Details

Muzika jazz, zhanër që bashkon njerëzit në gjithë botën

Sot (30.04), në gjithë botën shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e muzikës Jazz’, për të vlerësuar rolin e kësaj muzike, e cila bashkon adhuruesit e këtij zhanri. Edhe në Kosovë, viteve të fundit janë organizuar disa ngjarje dhe festivale që promovojnë muzikën jazz. Festivali ‘Prishtina Jazz Week’, tash e disa vite bën bashkë adhuruesit e këtij zhanri…

Details

Rave Live Session këtë javë ju prezanton, DJ Iceberg

Rave Live Session është transmetimi i përjavshëm, i cili mundësohet nga Win Music Freedom, ku prezantohen DJ-të më të mirë lokal dhe Internacional. Iceberg, është një nga emrat më të njohur në skenë, një DJ i pranishëm në skenë për 19 vite, nëpër të gjitha klubet dhe festivalet kryesore në Maqedoninë e Veriut dhe në…

Details

Sot kujtohen viktimat e luftës kimike

Data e sotme (29 prill), njihet dhe kudo në botë shënohet si ‘Dita e Përkujtimit për të gjithë Viktimat e Luftës Kimike’, e cila mëton të sigurojë angazhimin e Organizatës për Ndalimin e Armëve Kimike. Në shënim të kësaj dite, organizatat përkatëse organizojnë shumë aktivitete për të eliminuar kërcënimin e armëve kimike dhe për të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 29 prill të vitit 1980, rock bendi Black Sabbath filluan turneun e tyre të parë pas largimit të Ozzy Osbourne që u zavendësua nga vokalisti Ronnie James Dio. Në vitin 1985 në këtë datë, Freddie Mercury lansoi albumin e tij solo ‘Mr. Bad Guy’. Në këtë datë të vitit 2007, Arctic Monkeys kanë qëndruar…

Details

Siguria dhe shëndeti i punëtorëve gjatë orarit të punës

“Parashikoni, përgatitni dhe përgjigjuni krizave – Investoni Tani në Sisteme Elastike të Sigurisë në Punë dhe Shëndet”, kjo është motoja e sivjetme e “Ditës Botërore për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë”, e cila shënohet sot (28 prill) dhe ka për qëllim ngritjen e vetëdijes për çështjet e sigurisë dhe shëndetin në vendin e punës. Kjo…

Details

Berat Bajrami – artist i ndërtimit të paqes

Berat Bajrami, është një i ri nga Rahoveci, që është shembulli më mirë i tejkalimit të të gjitha barrierave, qofshin ato gjinore apo etnike. Berati me profesion është artist, ka përfunduar masterin në Fakultetin e Arteve, në Universitetin e Prishtinës në degën e Grafikës, ndërsa emrin e tij mund ta hasim në shumë vende dhe…

Details