Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 19 nëntor  të vitit 1988, Bon Jovi qëndruan për dy javë në pozitën e parë, në top listën e këngëve më të mira në Amerikë, me albumin e tyre ‘Bad Medicine’, që u bë i famshëm edhe ​​në Mbretërinë e Bashkuar. Në këtë ditë në vitin 2000, LeAnn Rimes fitoi vëmendjen e publikut në…

Details

OSBE fillon garën shpërblyese për të rinjtë “Ruajtja e shëndetit të rinisë, gjatë pandemisë CoViD-19”

Misioni i OSBE-së në Kosovë fton të rinjtë e moshave nga 18 deri 29 vjeç, që jetojnë në Kosovë, të marrin pjesë në garën për video apo fotografitë më të mira krijuese, që mund të rrisin ndërgjegjësimin për mbrojtje nga pandemia CoViD-19. Për të qenë pjesëmarrës në këtë garë, të interesuarit mund të shfaqin kreativitetin…

Details

Qeveria e Austrisë i ndanë çmimin e parë për arritje ndërkulturore, organizatës nga Kosova ‘Education Code’

Organizata ‘Education Code’ nga Kosova, e cila merret me fuqizimin e komuniteteve të margjinalizuara, të rinjve dhe grave, ka fituar çmimin e parë në garën e projekteve ndërkombëtare në Austri ‘Intercultural Achievement Awards’. Çmimi i kategorisë ‘Recent Event’, ka vlerësuar arritjet e projektit ‘Ma Kupton Heshtjen’, të kësaj organizate, i cili synon t’u japë fëmijëve,…

Details

6.000 maska mbrojtëse i dhurohen komunitetit të Romëve, në Mitrovicë

Tri veprime kryesore që duhet t’i ndërmarrim për të qëndruar sa më larg pandemisë ‘CoViD -19’, është bartja e maskës, mbajtja e distancës si dhe higjiena e duarve. Meqë jo të gjithë kanë mundësi të blejnë maska, “Advancing Together” (AT), organizatë partnere e UNHCR Kosovë, së bashku me përfaqësuesit e komuniteteve dhe Organizatës Joqeveritare “Përparimi…

Details

Fuqizimi i grave në fusha të ndryshme zhvillon vendin dhe botën

Fuqizimi i grave, është pika më e rëndësishme që duhet të mbështetet zhvillimi i përgjithshëm i një vendi, pasi rritë cilësinë dhe sasinë e burimeve njerëzore të disponueshme për zhvillim. Pikërisht për këtë temë, Radio KFOR-i kontaktoi Drejtoreshën ekzekutive të Forumit për Lidership dhe Diplomaci, zonjushën Njomza Emini, e cila me punën e saj të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 18 nëntor të vitit 1993, Nirvana regjistroi një sesion të veçantë të këngëve të tyre në MTV në New York. Nirvana po ashtu, kënduan një listë të këngëve nga materiale kryesisht më pak të njohura dhe versione të këngëve të këngëtarëve tjerë. Me albumin që përmbante këto këngë ata fituan çmimin ‘Grammy’, për albumin…

Details