Në Gjakovë mbahet “Java e Filmit Francez”

Më 12, 14 dhe 15 shtator, në Gjakovë do të shfaqet “Java e Filmit Francez”, e cila organizohet nga Parku Kulturor “Ali Podrimja” dhe  “Francophonie Kosovo”, në bashkëpunim me Ambasadën e Francës në Kosovë dhe Aleancën Franceze në Kosovë. Më 12 shtator do të organizohet një koktej nga Ambasada e Francës në Kosovë, e më…

Details

Mbahet në Prishtinë punëtoria për vende të shëndetshme pune

Në kuadër të projektit “Support to Labour Inspectorate”, nesër (11 shtator), në “Europe House”, në Prishtinë,  do të mbahet punëtoria për vende të shëndetshme pune, me titull, “Menaxhimi i substancave të rrezikshme”. Në ora 11:30-12:15 do të mbahet Konkursi për Çmimin e Praktikës së Mirë – kërkimi i shembujve për të promovuar SSHP të mirë,…

Details

Përmbyllet konferenca që përkrahë të rinjtë e komuniteteve RAE

Sot (10 shtator), nga ora 09:30-13:00, në hapësirat e “House of Europe”, në Prishtinë, “Roma Veristas Kosova”  ka mbajtur konferencën përmbyllëse me temën “Prezantimi i të arriturave të programit RV Kosova për periudhën Shtator 2017 – Gusht 2019”. Përmes kësaj konference përkrahen studentët e komunitetit Rom, Ashkali dhe Egjiptian në arsimin universitar. Qëllimi kryesor i…

Details

Trajnim falas për programin e statistikave për shkenca sociale

Nëse doni të mësoni rreth programit për analizimin e të dhënave statistikore dhe menaxhimin e të dhënave,  më 14 shtator,  mund të bëheni pjesë e trajnimit pa pagesë, organizuar nga ‘Prishtina Institute for International Economic Studies’ në Prishtinë, duke filluar nga ora 10:00, në hapësirat e institutit organizues. Ky trajnim do t’ju mësojë bazat e…

Details

Shënohet sot Dita Ndërkombëtare e Vetëdijesimit Gjinekologjik

Dita Ndërkombëtare e Vetëdijesimit Gjinekologjik shënohet sot edhe në Kosovë, me një takim informues rreth edukimit gjinekologjik dhe shtatzënisë. Ky takim organizohet nga “Vimea Baby Spa & Wellness”, ndërsa gjinekologu Memli Morina do të përgjigjet në të gjitha pyetjet që kanë të bëjnë me mirëqenien dhe tërë procesin e shtatzënisë. I kontaktuar nga Radio KFOR-i,…

Details

“Protocinema” prezanton “Of Our Own Making” në Prizren

Të shtunën (14 shtator), “Protocinema” do të prezantojë “Of Our Own Making” te “Lumbardhi” në Prizren. Ky organizim do të fillojë në orën 20:00, ndërsa përveç Organizatës së Artit “Protocinema”, organizatorë janë edhe “Lumbardhi” dhe “Nuit Blanche Prizren”. Sipas organizatorëve, përzgjedhja e videos “Of our Own Making” thekson temën e kufijve të jetës urbane të…

Details

Sa i respektojmë rregullat e komunikacionit?

Shkaktari kryesor i aksidenteve në rrugë është mosrespektimi i shenjave të komunikacionit. Përdormi i telefonit, tejkalimi i shpejtësisë mbi limitin e lejuar, mosrespektimi i këmbësorëve, mos vendosja e rripit të sigurisë, janë vetëm disa nga shkeljet e vazhdueshme që bëjnë ngasësit e veturave në baza ditore. Për të biseduar rreth rregullave të komunikacionit, radio KFOR-i…

Details

Analfabetizmi, një dukuri shqetësuese

Sot, rreth 16% e popullsisë së botës, dy të tretat e të cilave janë femra, nuk janë në gjendje të lexojnë dhe të shkruajnë në gjuhën e tyre amtare. Për ta luftuar këtë dukuri, ‘Kombet e Bashkuara të Amerikës’ vendosën që 8 shtatorin ta shpallin si „Ditën Botërore të Arsimimit“, si mundësi për të rritur…

Details

Vazhdojnë aktivitetet për mbrojtjen e mjedisit

Organizata jo-qeveritare ‘Gaia’, ka vazhduar me aktivitete që kanë për qëllim të ngrisin vetëdijen e qytetarëve për mbrojtjen e mjedisit. Këtë të martë (10 shtator) organizohet aktiviteti ‘Friday for Future’, ku do të diskutohet për pastrimin kolektiv të liqenit të Badovcit dhe aktivitete të tjera që do të organizohen në kuadër të programit të tyre.…

Details

Bisedë publike për luftën kundër ndotjes së ajrit

Sot (09 shtator), nga ora 18:00, “Kosovo 2.0” organizon edicionin e radhës të ‘Volume UP’ ku do të sjellë ndërmarrësin e “Forbes 30 Under 30 Europe”, mendimtarin futurist dhe ekspertin e qyteteve të mençura, Robert Heinecke, për të folur për luftën kundër ndotjes së ajrit. Kjo vjen, pasiqë në vitet e fundit, Prishtina është karakterizuar…

Details