Promovim softueri në Kino Armata

“Pa pagesë si recetë ajvari”, kjo është motoja e konferencës  vjetore ndërkombëtare Software Freedom Kosova (SFK), e e cila ofron promovimin e softuerit të lirë, pa pagesë  dhe njohurive të hapura. Kjo konferencë organizohet nga FLOSSK (Free Libre Open Source Software Kosova), nga data 4 deri më 7 prill, në Kino Armata. Edicioni i tetë…

Details

Këtë muaj mbahet ‘Panairi ‘Prishtina 2019’

Oda Ekonomike e Kosovës do të organizoj Panairin e Përgjithshëm Ndërkombëtar “Prishtina 2019”, i cili do të mbahet në Qendrën e Panaireve, në fshatin Bërnicë. Panairi “Prishtina 2019”, do të mbahet në një hapsirë prej 6000m2 dhe është një manifestim tradicional ndërkombëtar, në të cilin marrin pjesë ndërmarrjet nga Kosova, nga rajoni dhe më gjerë.…

Details

Ftohen të gjitha komunitetet që të luajnë bashkë rugby

Të gjitha gratë/vajzat sportdashëse, e specifikisht ju që e pëlqeni sportin e ragbit apo që dëshironi që të mësoni më shumë rreth këtij sporti, do të keni mundësi që këtë të shtunë (29.03.19), të bëheni pjesë e një aktiviteti atraktiv, organizuar nga Balkan Lynx Rugby Club. Radio KFOR-i ka kontaktuar me menaxheren e Balkan Lynx…

Details

Të rinjtë që kanë interesa dhe pasion të mirën e shoqërisë

Nga 12 deri më 14 prill, UNICEF Innovations Lab Kosovo në partneritet me Ipko Foundation do të  realizojnë UPSHIFT: Social Impact Workshop, që mbahet sot (29.03.19), në Kino Lumbardhi, në ora 12:00. Përmes pjesëmarrjes në këtë punëtori , pjesëmarrësit do të kenë mundësi të zhvillojnë aftësitë dhe përvojën profesionale, të zgjidhin sfida shoqërore dhe të…

Details

ANIBAR sjell punëtori multietnike “Veshja tradicionale e Kosovës: Lidhja me të kaluarën”

Në vazhdën e zbatimit të shumë projekteve multiketnike ‘Festivali i Filmit të Animuar-ANIBAR’, sot (29.03.19) është duke e mbajtur edhe ditën e fundit të punëtorisë “Veshja tradicionale e Kosovës : Lidhja me të kaluarën”. Koordinatorja e projekteve dhe eventeve në Anibar, Arlinda Kastrati, tregoi për Radio KFOR-in ecurinë e punëtorisë: “Punëtoria ka filluar që nga…

Details

Së shpejti mbahet gara e diturisë “Universiada 2019”

Gara e diturisë “Universiada 2019”, organizuar nga Shkolla Fillore dhe e Mesme “Universum” në Ferizaj, ka për qëllim promovimin e nxënësve më të mirë në Kosovë si dhe ofrimin e mundësisë së shkollimit përmes Bursave të plota. Në këtë garë mund të marrin pjesë të gjithë nxënësit e klasave të V,VI, VII, VIII dhe IX…

Details

Ky vikend sjell punëtori inovatove për të rinjtë në Mitrovicë

“Fuqizimi i të rinjve dhe ngritja e kapaciteteve të tyre në fushën e inovacionit dhe ndërmarrësisë”, është projekti që organizohet nga Organizata ‘Education Innovators Kosovo’ në Mitrovicë, për t’iu hapur mundësinë të rinjve që të mësojnë më shumë rreth krijimit të ideve dhe zhvillimit të bizneseve të reja. Kjo punëtori do të mbahet të shtunën…

Details

Kosova pjesëmarrëse në ‘Bienanlen e Artit 2019’, në Venedik.

  Këtë të premte, (29.03.19), në Galerinë Kombëtare të Kosovës, nga ora 11:00 deri në orën 12:00,  do të mbahet Konferenca për medie, me temë: Pjesëmarrja e Kosovës në Bienanlen e Artit 2019, në Venedik. Në këtë konfernecë do të paraqiten panelistët nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, artisti Alban Muja, komisionerja…

Details

Tingulli i lashtë në kontekstin modern me Shaqir Hotin

Organizuar nga Dam Festivali, Iniciativa Kosovare për Stabilitet dhe Fondacioni Shtatëmbëdhjetë, sot (28.03.19) do të mbahet debat publik “Okarina: Tingulli i lashtë në kontekstin modern”, me Shaqir Hotin, në kuadër të projektit “Promovimi dhe ndërgjegjësimi mbi Trashëgiminë Kulturore Jo-materiale në Kosovë“. Vlen theksuar se Shaqir Hoti është muzicient, i cili tërë jetën ia dedikoi punimit…

Details