Filmat premierë, që dalin në kinema javën e ardhshme

Edhe kjo javë që po na vjen, do të jetë e mbushur me filma të ndryshëm, të cilët përveç kastës fantastike të aktorëve, sjellin edhe histori shumë interesante e të veçanta. Radio KFOR-i ju sjell në vijim listën e titujve të këtyre filmave të rinj: Filmi: ‘A Quiet Place Part II’ – data e publikimit…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 23 Maj të vitit 1970, albumi i 12-të dhe i fundit ‘Let it be’ nga bendi The Beatles, qëndroi për 3 javë në pozitën e parë të albumeve më të mira në Amerikë dhe Angli. Albumi përfshinte dy hit këngët ‘The Long and Winding Road’ dhe ‘Across The Universe’. –…

Details

Sot kremtojmë biodiversitetin në planetit tonë

Për të kremtuar të mirat që sjell biodiveristeti dhe për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e tij, data e sotme 22 maji, i është ndarë shënimit të “Ditës Ndërkombëtare të Diversitetit Biologjik”, e njohur edhe si “Dita Botërore e Diversitetit”. Mësimdhënësja e lëndës së biologjisë në SHMU “Elena Gjika” në Prishtinë, Sekine Sanaja, për Radio…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 22 Maj të vitit 2017, këngëtari Drake, theu rekordin e mbajtur nga këngëtarja Adele, për çmime të fituara në ‘Billboard Music Awards’. Atë natë në ceremoninë e mbajtur në Las Vegas, reperi kanadez Drake, fitoi 13 çmime. Bendi Twenty One Pilots, fituan çmimin e grupit më të mirë rock, ndërsa…

Details

Vend i lirë pune, në Shtabin e Përgjithshëm të KFOR-it

Shtabi i Përgjithshëm i KFOR-it, departamenti i Ekipit Monitorues Ndërlidhës të NATO-s (NALT), ka hapur një vend të lirë pune, për pozitën Përkthyes / Interpretues. NALT, i mundëson NATO-s që të mbështesë zhvillimin e mëtejmë të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në nivelin ministror, me ofrimin e këshillave dhe mbështetjes së aktiviteteve të përqendruara…

Details

Sot kremtojmë për diversitetin kulturor midis nesh

Sot, më 21 maj, kudo në botë shënohet ‘Dita Botërore për Diversitetin Kulturor për Dialog dhe Zhvillim’, e cila nxjerr në pah pasurinë e kulturave të botës, nxit dialogun ndërkulturor dhe ndihmon që të gjithë anëtarët e shoqërisë të përfitojnë nga zhvillimi i qëndrueshëm. Që prej nëntorit të vitit 2001, ‘21 Maji’ festohet si ‘Dita…

Details

Sot festojmë për një nga pijet më të preferuara

Pikërisht sot (21 maj), shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Çajit’, duke theksuar nevojën thelbësore për të siguruar qëndrueshmërinë e prodhimit të çajit, si një bazë për jetesën e miliona fermerëve, veçanërisht në një kohë kur ekonomia botërore dhe të ardhurat vazhdojnë të bien si rezultat i pandemisë COVID-19. Pas angazhimeve të ditës dhe përfundimit të punëve…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 21 maj të vitit 1983, kënga ‘Let’s Dance’ nga këngëtari David Bowie, arriti në pozitën e parë në top listat e këngëve më të mira në SHBA. – Me 21 maj të vitit 2011, këngëtarja Adele, u radhit në pozitën e parë të këngëve më të mira me këngën ‘Rolling…

Details