Shënohet sot ‘Dita Botërore e Aftësimit të të Rinjve’

Këtë vit, ‘Dita Botërore e Aftësive të Rinisë’ do të zhvillohet në një kontekst sfidues, pasi që masat e pandemisë dhe bllokimit të COVID-19 kanë çuar në mbylljen e të gjitha Institucioneve në mbarë botën,  qoftë të arsimit po ashtu edhe të aftësimit teknik dhe profesional, duke kërcënuar vazhdimësinë e zhvillimit të tyre. Sipas një…

Details

Fakte interesante në Radio KFOR

Mësoni më shumë rreth botës së mahnitshme, me fakte interesante të cilat në shumë raste edhe na mahnitin. Në vijim ju njohim me disa fakte interesante, të cilat ndoshta nuk i keni dëgjuar më parë:   -A e keni ditur se Limuzina (vetura) më e gjatë në botë është pothuajse 31 metra dhe ka 26…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 14 korrik, të vitit 1986, këngëtarja Madonna, ishte në pozitën e parë në top listat e këngëve më të mira, në Mbretërinë e Bashkuar me këngën ‘Papa Don’t Preach’. Në këtë vit ajo ishte po ashtu në pozitat e para në top listat angleze, me albumin e saj ‘True Blue’. – Në këtë…

Details

Pesë rregullat thelbësore për t’u mbrojtur nga ‘Covid – 19’

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë ka prezantuar pesë rregulla thelbësore, të cilat duhet t’i respektojmë secili prej nesh, në mënyrë që të parandalojmë përhapjen e pandemisë ‘Covid – 19’. Kjo është bërë me qëllim të ngritjes së vetëdijes tek qytetarët për ruajtjen e shëndetit të tyre dhe të tjerëve. Sipas IKSHPK-së, këto janë…

Details

Përdor maskë, mbroje vetën dhe tjetrin!

Derisa nuk ka ndonjë vaksinë konkrete për të luftuar kërcënimin e vazhdueshëm të pandemisë globale COVID-19, shtete të ndryshme të botës kanë vënë masa të detyruara të sigurisë, të cilat ndihmojnë në parandalimin e këtij virusi. Një ndër masat kryesore është përdorimi i maskës. Një veprim të tillë e kanë përkrahur edhe dëgjuesit e Radio…

Details

Rëndësia e projekteve rinore multietnike në Kosovë

Gjërat më dobiprurëse për mirëqenien e një shoqërie vijnë kur të rinjtë e komuniteteve të ndryshme bashkojnë forcat dhe kreativitetin e tyre për të sjellur projekte, nga të cilat përfitojnë të gjithë, pa dallim. Një gjë të tillë, në baza ditore, e bëjnë anëtarët e Organizatës Joqeveritare ‘United Youth Task Force’ të cilët vijnë nga…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 13 korrik, të vitit 1991, këngëtari Bryan Adams, radhitej në pozitën e parë të këngëve më të mira në Angli, me këngën ‘Everything I Do I Do It For You’, që ishte edhe kolonë zanore e filmit ‘Robin Hood: Prince of Thieves’. Me këtë këngë, Adams, fitoi çmimin ‘Grammy’, për ‘këngën më të…

Details