Pesë rregullat thelbësore për t’u mbrojtur nga ‘Covid – 19’

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë ka prezantuar pesë rregulla thelbësore, të cilat duhet t’i respektojmë secili prej nesh, në mënyrë që të parandalojmë përhapjen e pandemisë ‘Covid – 19’. Kjo është bërë me qëllim të ngritjes së vetëdijes tek qytetarët për ruajtjen e shëndetit të tyre dhe të tjerëve. Sipas IKSHPK-së, këto janë…

Details

Përdor maskë, mbroje vetën dhe tjetrin!

Derisa nuk ka ndonjë vaksinë konkrete për të luftuar kërcënimin e vazhdueshëm të pandemisë globale COVID-19, shtete të ndryshme të botës kanë vënë masa të detyruara të sigurisë, të cilat ndihmojnë në parandalimin e këtij virusi. Një ndër masat kryesore është përdorimi i maskës. Një veprim të tillë e kanë përkrahur edhe dëgjuesit e Radio…

Details

Rëndësia e projekteve rinore multietnike në Kosovë

Gjërat më dobiprurëse për mirëqenien e një shoqërie vijnë kur të rinjtë e komuniteteve të ndryshme bashkojnë forcat dhe kreativitetin e tyre për të sjellur projekte, nga të cilat përfitojnë të gjithë, pa dallim. Një gjë të tillë, në baza ditore, e bëjnë anëtarët e Organizatës Joqeveritare ‘United Youth Task Force’ të cilët vijnë nga…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 13 korrik, të vitit 1991, këngëtari Bryan Adams, radhitej në pozitën e parë të këngëve më të mira në Angli, me këngën ‘Everything I Do I Do It For You’, që ishte edhe kolonë zanore e filmit ‘Robin Hood: Prince of Thieves’. Me këtë këngë, Adams, fitoi çmimin ‘Grammy’, për ‘këngën më të…

Details

Profesionet më të suksesshme në botë

Zgjedhja e profesionit dhe karrierës është një nga vendimet më të rëndësishme që duhet të marrim në jetë. Nëse dëshironi të arrini sukses në profesionin tuaj, është mirë të eksploroni se çfarë dëshironi vërtet nga jeta dhe çfarë presioni do ishte më i përshtatshëm për personalitetin tuaj. Më poshtë do të sjellim disa nga profesionet…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 12 korrik, të vitit 1962, këngëtari Ray Charles, ishte në pozitën e parë të këngëve më të mira në Angli, me këngën ‘I Can’t Stop Loving You’. – Në këtë datë të vitit 1954, këngëtari Elvis Presley, në atë kohë që ishte vetëm 19 vjeç, nënshkroi kontratën e parë me shtëpinë diskografike ‘Sun…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Popullsisë’

‘Ruajtja e shëndetit dhe e të drejtave të grave në të gjithë botën’ është tema e këtij viti që shënon ‘Ditën Botërore të Popullsisë’, e cila mbahet çdo vit më 11 korrik, që nga viti 1990, kur Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara vendosi t’i jap rëndësi kësaj dite, duke synuar të përqendrojë vëmendjen…

Details