Shënohet sot ‘Dita Botërore e Veshkave’

Me qëllim të ngritjes së vetëdijes për rëndësinë që kanë veshkat në shëndetin tonë dhe zvogëlimin e pasojave nga sëmundjet e veshkave dhe problemeve shëndetësore, sot (10.03.22), në mbarë botën shënohet ‘Dita Botërore e Veshkave’. 1 në 10 persona të rritur, në mbarë botën, vuajnë nga sëmundja kronike e veshkave, e cila po që se…

Details

Gjendja momentale me COVID-19

Ministria e Shëndetësisë njofton për numrin e të infektuarve, që fatmirësisht është në ulje e sipër, krahasuar me ditët dhe javët më pare. Të dhënat e fundit tregojnë se gjatë 24 orëve, është shënuar 1 rast i vdekjes, 32 qytetarë kanë rezultuar pozitiv me virusin COVID-19 si dhe numri total i rasteve aktive është 864.…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

  – Më 9 mars të vitit 1985, Mick Jagger lansoi këngën “Just Another Night”, e cila u radhit në pozitën e 12-të në ‘US Hits’ dhe në pozitën e 32-të në ‘UK Charts’. – Në këtë ditë (9 mars), të vitit 1987, U2 lansuan albumin e tyre të pestë të titulluar ‘The Joshua Tree’,…

Details

Kujdes nga minat!

Minat ende paraqesin kërcënim për sigurinë e njerëzve në Kosovë. Nëse shihni ndonjë minë apo objekt të dyshimtë, telefononi menjëherë Policinë e Kosovës, në numrin 192.

Kurseni sot energjinë elektrike, që të kemi furnizim të gjithë

Kursimi i energjisë sot, është detyrim për gjithsecilin prej nesh. Kriza globale energjetike ka bërë që shoqëritë nëpër botë të jenë të ‘kërcënuara’ nga një jo-stabilitet i furnizimit me energji. Përveç kësaj, kursimi i energjisë elektrike jo vetëm që kontribuon në një furnizim stabil, por kursen ekonominë familjare e mbi të gjitha kontribuon në mbrojtjen…

Details