Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 23 nëntor, të vitit 2008, albumi “Spirit”, që njëherit ishte edhe albumi debutues i këngëtares Leona Lewis, zuri pozitën e parë të albumeve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar. “Spirit” gjithashtu ishte albumi i 6-të, më i shitur në botë, për vitin 2008. – Me 23 nëntor, të vitit 1974, albumi “It’s…

Details

Futbollistët më të pëlqyer nga fëmijët

Futbolli është një lojë jashtëzakonisht e popullarizuar që tërheq vëmendjen e shumë njerëzve në mbarë botën. Ky lloj sporti, ndihmon shumë njerëz që të çlirohen nga stresi, mëson punën në grup dhe disiplinën. Një skuadër futbolli në fushën e blertë, përbëhet nga 11 lojtarë. Sporti i futbollit, për herë të parë është luajtur më 19…

Details

Mos harroni me jetue, o njerëz të mirë!

Data e sotme (22.11.22), do të mbetet gjithmonë një datë e kobshme për artistët, për familjen, shoqërinë, miqtë dhe dashamirët e njërit prej fotografëve/artistëve më të mirë që kishim, z. Naim D. Shala. Përveç veprave të shumta artistike, të shkrepura përmes aparatit të tij fotografik, ai na la shumë kujtime të bukura, përmes së cilave,…

Details

Nëntori, muaj i vlerësimit të familjeve ushtarake

Nëntori, është ‘Muaji i Vlerësimit të Familjeve Ushtarake’, periudhë kur SHBA nderojnë dhe njohin sakrificat dhe sfidat unike, që anëtarët e këtyre familjeve bëjnë, në mbështetje të më të dashurve të tyre në uniformë. Ndërsa ushtarakët apo gratë e tyre janë duke shërbyer, dislokuar ose trajnuar në mënyrë aktive, familjet e tyre u ofrojnë një…

Details

Kampanja #SportK4 , mirëpriti Nënkryetarin e Federatës së Karatesë së Kosovës, z. Gazmend Havolli

Muajin nëntor, Radio KFOR-i ia ka dedikuar sportit me qëllim që të promovojë profesionin, hobin dhe angazhimin më të shëndetshëm për njeriun si dhe të rrisim vetëdijen që sa më shumë të merremi me sport. Sot (21.11.22), në kuadër të kampanjës #SportK4, në emisionin ‘Macchiato Lounge’, me nikoqir Ardian Gashin, ekipi i Radio KFOR-it kishte…

Details

‘Up to Youth’, derë e aktiviteteve të shumta për të rinjtë e të gjitha komuniteteve

Në kuadër të aktiviteteve të shumta në kuadër të programit ‘Up to Youth’, edhe të rinjtë e Skenderajt po përfitojnë nga ky program. Njëra nga këto iniciativa, është “Përfito nga aktivitetet pas-shkollore”, e cila kishte për qëllim vetëdijesimin dhe përfshirjen sa më të madhe të të rinjve të Skenderajt, në aktivitete jashtëshkollore. Për të kuptuar…

Details

Televizioni, shpikja më e madhe e shekullit të XX-të

Televizioni është media e komunikimit masiv dhe është një nga shpikjet më të rëndësishme të shekullit të njëzetë. Roli kryesor i televizionit është të informojë, argëtojë dhe edukojë publikun për çështje të rëndësishme, në interes të jetës së gjithë shoqërisë. Shpikësi skocez, John Baird krijoi transmetimin e parë të drejtpërdrejtë të kësaj medie, në vitin…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë, të vitit 1981, Queen dhe David Bowie, ishin në pozitën e parë në top listat muzikore britanike, me duetin e tyre “Under Pressure”. Ata e regjistruan këngën së bashku në një studio gjermane dhe njëherit ky ishte bashkëpunimi i parë i David Bowie’t, me një tjetër këngëtar apo bend. – Me…

Details