Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 6 prill, të vitit vitit 1968, grupi britanik Pink Floyd njoftuan se bashkëthemeluesi i tyre Syd Barrett, nuk ishte më pjesë e grupit. – Në po këtë datë, të vitit 1974, grupi ABBA fituan vendin e parë në Evrovizion, me këngën ‘Waterloo’. – Me 6 prill, të vitit 2006, Eminem bëri kërkesë për…

Details

Këngët premierë në Radio KFOR

Edhe këtë javë, Radio KFOR-i sjell tek ju këngët më të reja nga artistë ndërkombëtarë dhe nga tregu muzikor vendor. Lista e këngëve të reja është mjaftë e gjatë, mirëpo ne kemi zgjedhur disa nga këngët të cilat do i listojmë në vijim, mirëpo ju mund ti dëgjoni ato në valët e Radio KFOR-it: David…

Details

Promovimi i kulturës e paqes me dashuri dhe ndërgjegje

Ndërgjegjja i ndalon njerëzit të kryejnë veprime të dëmshme ndaj çdo kujt, prandaj Organizata e Kombeve të Bashkuara, më 19 korrik të vitit 2019, vendosi që data e sotme, 5 prilli, të shënoj “Ditën Ndërkombëtare të Ndërgjegjes”. Për më tepër, neni 1 i kësaj deklarate thotë se “të gjitha qeniet njerëzore lindin të lirë dhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 5 prill, të vitit 1973, ka lindur producenti, këngëtari, kompozitori, reperi dhe stilisti i famshëm i modës, Pharrell Williams. – Me 5 prill, të vitit 2019, doli në kinema dokumentari mbi jetën e Aretha Franklin, i titulluar  ‘Amazing Grace’. – Në po këtë datë, të vitit 1994, Kurt Cobain bëri vetëvrasje duke qëlluar…

Details

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit ndaj Minave”

Që nga viti 1997, më 4 prill, shënohet “Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit ndaj Minave” kur Kombet e Bashkuara themeluan “Shërbimin për Veprim ndaj Minave” (UNMAS), me qëllim të ndërgjegjësimit dhe edukimit të publikut për rreziqet që vijnë nga minat. Në këtë “Ditë Ndërkombëtare të Ndërgjegjësimit ndaj Minave’, konfirmohet angazhimi  për çrrënjosjen e dëmit të tmerrshëm…

Details

Një ditë dedikuar edhe festave

Dita e sotme (03.04.24), shënon ‘Dita Botërore të Festës’, e cila thekson solidaritetin për të ndarë lumturinë me të tjerët. Kjo ditë u shënua për herë të parë në vitin 1996 pas botimit të romanit “Flight: A Quantum Fiction Novel”, nga Vanna Bonta. Nëpërmjet kësaj dite, njerëzit ndajnë kënaqësinë dhe festojnë në mënyra të ndryshme,…

Details

Brigada e Zjarrfikësve në jug të Mitrovicës përfitoi nga donacioni i radhës nga CIMIC-u

Me datën 26.03.24, CIMIC-u (Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak) i KFOR-it, i dhuroi Brigadës së Zjarrfikësve në jug të Mitrovicës, pajisje të ndryshme për punë. Në këtë ceremoni në emër të KFOR-it foli shefja e CIMIC-ut për Komandën Regjionale-Lindje, Togerja e parë Rachel Baker, e cila tha: “Po e mbajmë ceremoninë e donacionit për Zjarrfikësit në jug të…

Details

Ciceroni kulturor

Java e parë e muajit prill është hapur me ngjarje të shumta kulturore, ku të gjithë ne mund të jemi të pranishëm për ti ndjekur. E cilat janë ato, Radio KFOR-i ka përgatitur për ju disa nga datat e aktiviteteve kulturore: – Me datat 4 dhe 5 prill, Teatri Kombëtar i Kosovës sjellë shfaqjen “Fausti”,…

Details