Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 20 tetor të vitit 1964, ‘The Rolling Stones’ mbajtën koncertin e tyre të parë live në Francë në ‘Paris Olympia’. Në këtë datë të vitit 1973, ‘The Rolling Stones’, rrëmbyern vendin e parë në tabelën amerikane me këngën ‘Angie, këngë kjo e cila ishte hiti në vendin e 5-të në Britaninë e Madhe. Me…

Details

Rëndësia e bamirësisë në jetën tonë

Bamirësia është akti i dhënies së dashurisë dhe mirësisë, pa kushte ndaj të tjerëve dhe pa pritur një shpërblim. Se bamirësia është thelbësore për një të mirë të përgjithshme dhe se mësojmë shumë nga ajo, pajtohet edhe themeluesja e Fondacioni për të Drejtat e Kafshëve, Elza Ramadani e cila për Radio KFOR-in veçoi: “Fondacioni jonë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 19 tetor të vitit 1967, kolona zanore e filmit ‘The Sound Of Music’, ishte në vendin e parë, në tabelën e albumeve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, duke qëndruar hiç më pak se 132 javë në tabelë. Beatles ishin në vendin e dytë me ‘Sgt. Pepper’ dhe Scott Walker ishte në vendin…

Details

Sot në Teatrin Kombëtar të Kosovës shfaqet premiera “Pa Mua”

Kjo vepër teatrale që do të shfaqet sot (18.10.21), në Teatrin Kombëtar është Diptih teatror i bazuar në “Pa mua”, të autorit Samuel Beckett. “Pa mua” e nobelistit irlandez Beckett, cilësohet ndër pjesët inovative të historisë së teatrit dhe urë-lidhëse me artin bashkëkohor. Radio KFOR-i, ka kontaktuar regjisorin e shfaqjes në fjalë, Alban Beqiraj, i…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 18 tetor të vitit 1956, atëkohë 21-vjeçari, Elvis Presley ndali në një pikë karburanti në Memfis dhe me t’u vërejtur nga njerëzit aty u krijua një trumë të cilët i kërkonin autografë Presley –it. Kjo nuk i pëlqei Ed Hopper- menaxherit të pikës së karburanitit i cili pasi kërkoi disa herë ngë Elvis Presley…

Details

Të rejat javore në teknologji

Kompania gjigante Samsung, çdo ditë e më shumë po dëshmon se telefonat e rinj që ka plasuar sivjet në treg, janë të një kualiteti shumë të lartë. Javën që po e lëmë pas, Samsung ndau informacione të reja në lidhje me qëndrueshmërinë e telefonave të mençur me ekrane me palosje si Galaxy Z Fold 3…

Details

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë’

Për të ndërgjegjësuar njerëzit për nevojën e zhdukjes së varfërisë në mbarë botën, Kombet e Bashkuara vendosën të shënojnë ‘Ditën Ndërkombëtare të Zhdukjes së Varfërisë’, e cila shënohet çdo vit, më 17 tetor, që nga viti 1993. Pandemia COVID-19 e cila mbërtheu botën që nga marsi i vitit 2020, ka përmbysur përparimin e dekadave të…

Details