Premierat e filmave për javën e ardhshme

E larmishme është lista e filmave që do të shfaqen premierë gjatë ditëve në vazhdim. Si rëndom është Radio KFOR-i, i cili ju sjell listën e filmave premierë, në vazhdim: Filmi ‘The Killing of Two Lovers’ – Data e publikimit: 23 shkurt Filmi ‘Tom and Jerry’ – Data e publikimit: 26 shkurt Filmi ‘My Zoe’…

Details

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare’

Data e sotme (21 shkurt), është e veçantë për të gjithë popujt, sepse pikërisht në këtë datë shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare’, e cila tregon rëndësinë e shumëllojshmërisë dhe varietetin e gjuhëve në mbarë botën. Se cila është rëndësia e gjuhës amtare dhe sa të kujdesshëm duhet të jemi në ruajtjen e saj, për…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 21 janar të vitit 1978, Bee Gees publikuan albumin ‘Saturday Night Fever’, duke qëndruar për 24 javë në pozitën e parë të albumeve më të mira në Amerikë. Albumi shënoi një sukses të madh, duke shitur mbi 30 million kopje në gjithë botën dhe duke e berë atë një nga albumet më të shitura…

Details

Nicole Scherzinger – artisja e sotme në Radio KFOR

Nicole Elikolani Prescovia Scherzinger, ka lindur më 29 qershor, 1978 në Hawaii, por është rritur në Luisville, ku ishte zhvendosur në moshën 6 vjeçare, bashkë me nënën e saj, pas shkurorëzimit të prindërve. Ajo ka ndjekur shkollën e lartë të artit, për të vazhduar më pas studimet në Universitetin “Wright State”, në Dayton të Ohio’s.…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Drejtësisë Sociale”

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, më 26 nëntor të vitit 2007, vendosi që data e sotme, 20 shkurti të shënohet si “Dita Botërore e Drejtësisë Sociale”. Kjo ditë shënohet për të mbështetur përpjekjet e një zhvillimi të qëndrueshëm, çrrënjosjen e varfërisë, promovimin e punësimit të plotë, punës së denjë, mbrojtjes sociale universale, barazisë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 20 Janar të vitit 1968, John Fred dhe Bendi Playboy ishin pjesë e top listës së kēngëve më të mira ‘One Hit Wonders’, me këngën ‘Judy In Disguise’. Kënga u frymëzua nga hiti i  The Beatles ‘Lucy In The Sky’. Ndëraq në vitin 1983, bendi Def Leppard publikoi albumin e tretë ‘Pyromania’, ku kitarist…

Details

Frutat, shëruesit natyral që duhet të jenë pjesë e përditshmërisë suaj

Frutat janë ushqimet magjike natyrale që duhet të përfshihen në dietën e secilit njeri, për të pasur një jetë të shëndetshme dhe për të mënjanuar problemet shëndetësore. Përfitimet shëndetësore që sjellin frutat janë të shumëfishta. Përveç vetive të shumta që përmbajnë, frutat janë edhe ëmbëlsues natyral që mund të zëvendësojnë marrjen e sheqerit natyral nga…

Details

Fillon Kampanja ‘Ballkani i Bashkuar për Ajër të Pastër’

Qendra e Përbashkët për Hulumtim e Komisionit Evropian deklaron se ndotja e ajrit në Ballkanin Perëndimor, shkurton jetëgjatësinë mesatarisht ndërmjet 0.4 dhe 1.3 vjet. Sipas të dhënave të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, cilësia e dobët e ajrit në rajon shkakton deri në 13,500 vdekje çdo vit. Për të vepruar në këtë drejtim Fondi Evropian, nën…

Details

Ida Fetiu, blogerja që sjellë kënaqësitë e gatimit

Në këtë kohë të mundësive të shumta që ofron teknologjia, blogjet janë trendet më të famshme kryesisht nga të rinjtë, të cilët ndajnë shkathtësi, momente, ide dhe pjesë të ditës së tyre me njerëz nga e gjithë bota. Blogerja, Ida Fetiu nga Prishtina, tash e disa vite ka krijuar faqen e saj ‘Shpejt dhe Shijshëm’,…

Details