Sot në kryeqytet mbahet diskutim mbi racën dhe diskriminimin në shoqëri

Ekzistojnë komunitete në Kosovë që ende vuajnë nga racizmi i institucionalizuar, padrejtësia mjedisore dhe diskriminimi shoqëror. Prandaj, organizata mediale KOSOVO 2.0 po organizon diskutim mbi racën, për t’i qartësuar këto çështje brenda shoqërisë sonë dhe për të kuptuar më shumë bashkërisht rreth këtij fenomeni. Në këtë diskutim janë të ftuar panelistë të profileve të ndryshme…

Details

KFOR-i i dhuron donacion paisje teknologjike “SOS Kopshtit”

Në kuadër të projekteve të CIMIC-ut, ushtarët e KFOR-it në fundjavën që e lamë pas, kanë dhuruar pajisje teknologjike si laptopa, apart fotografik dhe projektor për Qendrën Sociale Edukative “SOS Kopshti”, në Prishtinë. Misioni human i kësaj Qendre Sociale Edukative, është që të mbështesë dhe edukojë fëmijë të moshave të ndryshme nga komunitete të ndryshme…

Details

Në Prishtinë sot organizohet ‘Forumi Filantropik i Grave’

Në kuadër të Muajit të Filantropisë ‘Forumi për Iniciativa Qytetare’ (FIQ), ka organizuar ‘Forumin Filantropik të Grave’ që do të mbahet sot (13.12.19), duke filluar nga ora 10:30 në ‘Bibliotekën Kombëtare të Kosovës’. Ky forum do të përfshijë përfaqësues nga sektori publik dhe shoqëria civile me qëllim të fuqizojë pozitën e grave në shoqëri dhe…

Details

Nata e poezisë në qytetin e Pejës

Aktivitetet kulturore në Kinemanë “Jusuf Gërvalla” të qytetit të Pejës po shtohen dita ditës. Vetëm tre ditë pas ‘Natës së filmit dhe librit në Pejë’, programi artistik i kësaj kinemaje do të pasurohet edhe me ngjarjen tjetër “Nata e Poezisë”, ku theks të veçantë do ti kushtohet poezisë dhe recitimit. Publiku i qytetit të Pejës…

Details

Sot organizohet ‘Panairi i Festave’

Në prag te festave të fundvitit, Zyra e Koordinatorit për Zhvillim të Agjensive të OKB-së në Prishtinë, në bashkëpunim me “Klubin Ndërkombëtar të Prishtinës”, do të organizojnë “Panairin e Festave”. Ky Panair do të mbahet sot (13.12.2019) në Qendrën “Termokiss”, ndërsa do të zgjasë nga ora 12:00 deri në orën 18:00. Për të mësuar më…

Details

Hapen edhe dy mini-biblioteka në Prishtinë

Organizata ‘Etea’ ka vazhduar projektin e hapjeve të mini bibliotekave në lagje të ndryshme të Prishtinës. Kjo organizatë ka për qëllim që nëpërmes këtij projekti të forcojë  arsimin publik përmes promovimit të leximit tek të rinjtë dhe përmirësimin e praktikave arsimore në Kosovë. Sot (12.12) nga ora 10:00 është bërë përurimi edhe i dy mini…

Details

Stili i jetës ballkanase pasqyrohet përmes ekspozitës “Gjuhët e ndryshme, mendësi e njëjtë – Ballkan”

Që nga 9 dhjetori, në hapësirat e “Tillt Radio” në Prishtinë, po vazhdon që të jetë e hapur ekspozita “Gjuhët e ndryshme, mendësi e njëjtë – Ballkan”. Kjo ekspozitë që vjen nga Gëzim Brestovci, ‘ART PAGE Mentor Llapashtica’ dhe “Tillt Radio”, sjell ilustrimet edhe animacionet e shkurtëra që kanë të bëjnë me ‘Jetën kulturore të…

Details

Nesër në Prishtinë mbahet punëtori për ndryshimet klimatike

Ndryshimet klimatike janë shndërruar në shqetësim global. Për një gjë të tillë kanë filluar të organizohen aktivitete të ndryshme edhe në Kosovë, me qëllim të informimit të qytetarëve për hapat që duhet t’i ndërmarrin për adresimin e kësaj çështjeje. Nesër (13.12.19), duke filluar nga ora 10:00 në Prishtinë do të mbahet një punëtori për shënimin…

Details