Studentët diskutojnë për filantropinë

Forumi për Iniciativa Qytetare, sot (05.02.2019) organizon diskutimin me temën: Filantropia për zhvillim të qëndrueshëm, duke trajtuar çështjen, pse duhet të rimendojmë dhurimin e parave në Kosovë? Ky takim ka për qëllim që të ofrojë mundësi për shkëmbim të ideve dhe koncepteve në fushën e Filantropisë. Kjo ngjarje përbëhet nga të rinjët dhe studentët e Kosovës…

Details

Our Hospitality sjellë kohën e filmave pa zë në Kino ARMATA

Sonte me fillim nga ora 20:00 në Kino ARMATA në Prishtinë do të shfaqet filmi ‘Our Hospitality’. Veçantia për të parë këtë film, qëndon në faktin se ‘Our Hospitality’ është njëri prej filmave kryesor të vitit 1923 që erdhi nga regjisorët Buster Keaton dhe John G. Blystone. ‘Our Hospitality’ do të ju rikthejë vite prapa…

Details

“Rreziqet e një historie të vetme”, në Kinemanë Jusuf Gërvalla

Në kuadër të projektit të ANIBAR-it “Promovimi i Trashëgimisë Kulturore dhe Rritja e Dialogut Ndërmjet Komuniteteve”, me datë nëntë shkurt do të organizohet ngjarja “Rreziqet e një historie të vetme”. Ky projekt është pjesë e një granti të financiar nga projekti “Dialogu ndërmjet komuniteteve përmes ruajtjes gjithëpërfshirëse të trashëgimisë kulturore”, i implementuar nga UNDP-ja në…

Details

Nesër fillon edicioni i dytë i ‘Mentoring Walk Kosova’

Fuqizimi i grave në fushën e ndërmarrësisë  dhe biznesit, do të jetë prioritet i organizatës ‘Business Consultants Council’ dhe kompanisë ‘Melita & Partners’, të cilët do të  organizojnë edicionin e dyte të aktivitetit ‘Mentoring Walk Kosova’. Ky edicion ofron platformën mentoruese, përfitimet dhe procedurat e regjistrimit të grave në biznes, duke filluar nga nesër (05.02.19)…

Details

ISP ofron “Mësim të hapur” për të gjithë nxënësit

International School of Prishtina, duke filluar nga data 31 janar, ka filluar me organizimin “Mësim i hapur”, për të gjithë nxënësit. Shkolla ka njoftuar se “Mësimi i hapur”, do të mbahet edhe sot në klasat e kësaj shkolle. Gjithashtu është bërë e ditur se do të ketë edhe dhurata dhe një mikëpritje të ngrohtë për…

Details

Vjen së shpejti Premierë shfaqja e Baletit “Andërr”

Pas një agjende të pasur me shfaqje të shumta vitin që shkoi, më 14 shkurt, Baleti Kombëtar i Kosovës e vazhdon repertoarin e tij me shfaqjen e Premierës së parë për vitin 2019. Do të jetë shfaqja “Andërr”, me koreografi të Kreshnik Musollit, e cila trajton kohën, në kuptimin që atë askush nuk mund ta…

Details

Koncert Recital me ‘Tingujt e flautit’

Më 6 shkurt , Festivali ‘Tingujt e Flautit’ do të mbajë Koncert Recital me fillim nga ora 20:00, në Filharmoninë e Kosovës. Në njoftimin e mbajtjes së koncertit, është publikuar edhe programi i cili përmbanë: Franz Benda Flute Concerto in E minor; Allegro con brio Adagio un poco andante Presto; Fryderyk Chopin Scherzo in E…

Details