Shënohet sot Dita Ndërkombëtare e Sportit Universitar

Sporti është trajtues natyral për shumë probleme që mund t‘i ketë njeriu. Personat që merren me sport, bëjnë jetë më të shëndetshme dhe kanë prirje të jenë më të lumtur. Këto janë vetëm disa nga arsyet pse shumica e prindërve udhëzojnë fëmijët qysh në vegjëli që sportin ta bëjnë pjesë të jetës, qoftë si pasion…

Details

Në Muzeun Etnografik shfaqet filmi “Winter on Fire”

Sonte (19 shtator), në Muzeun Etnografik në Gjakovë do të shfaqet filmi “Winter on Fire”. Sipas organizatorëve, ky film, i cili do të shfaqet nga ora 20:00, është një prej filmave më special të këtij edicioni, pasi ka qenë i nominuar edhe për Oscar. Filmi ka të bëjë me një grup studentësh në Ukrainë, të…

Details

Ushqeni trurin me thënie inspiruese për jetën!

“Nëse nuk të pëlqen diçka, ndryshoje. Nëse nuk mund ta ndryshosh atë, atëherë ndryshoje mënyrën se si mendon për të”, kjo thënie e famshme e Mary Engelbreit na dëshmon se në jetë ka zgjidhje për secilin problem. Jeni ndarë? Keni humbur punën së fundmi? Apo, thjesht jeni zgjuar të pasigurt – Mos u shqetësoni, sepse…

Details

Organizohet “Java Evropiane e Sportit”

Komisioni Evropian në bashkëpunim me Programin “Erasmus +” do të organizojë “Javën Evropiane të Sportit”. Kjo javë organizohet për të pestin vit radhazi, ndërsa këtë vit mbahet nga 23 deri më 30 shtator. “Java Evropiane e Sportit” ka për qëllim promovimin e sportit dhe aktiviteteve fizike për të gjithë, pa dallim moshe, prejardhjeje apo niveli…

Details

“Kosova Maker League” inkurajon fëmijtë e të gjitha komuniteteve për pjesëmarrje në garën e robotikës

Fondacioni “Bonevet”, po vazhdon realizimin e aktiviteteve të shumta të saj, në dobi të komunitetit, posaçërisht të fëmijëve, përmes garës më të madhe të robotikës në Kosovë, e cila përfshinë fëmijë dhe të rinj nga e gjithë Kosova, të cilët e duan teknologjinë. Se çfarë përmbanë kjo garë dhe cili është qëlllimi i saj, në…

Details

Shfaqet filmi për çështjet klimatike

Në kuadër të javës së Diplomacisë së Klimës, Ambasada e Finlandës në Prishtinë, më 25 shtator, do të shfaqë filmin  “Little yellow boots” nga John Webster. Ky film do të pasohet nga një diskutim i hapur për ndryshimin e klimës, që kryesisht kanë të bëjnë me këtë çështje dhe specifiksiht në atë se çfarë ne…

Details

Kosova koordinon Ditën e Pastrimit të Botës në 157 shtete

Të shtunën (më 21 shtator), do të organizohet Dita e Pastrimit të Botës. Këtë vit dhe vitin tjetër (2019-2020) kjo fushatë globale kundër mbeturinave do të koordinohet nga Kosova, përkatësisht nga ekipi i Organizatës “Let’s Do It Kosova”. Kjo ditë do të organizohet në më shumë se 157 shtete të ndryshme të botës, shumica prej…

Details

Jepi fuqi zërit tënd në Kongresin e të Rinjve të Kosovës

Për herë të dytë në Kosovë organizohet “Kongresi Kombëtar i të Rinjve”, që synon të përfshijë të rinjtë e vendit nga komunitetet e ndryshme nga të gjitha rajonet e Kosovës, duke përfshirë ata në vendimmarrje dhe çështje të tjera me rëndësi për rininë. Radio KFOR-i intervistoi sekretarin e organizatës jo-qeveritare ‘Access’ Detjan Hulaj, i cili…

Details

Fillon sot kampionati më i fuqishëm i futbollit “Champions League

Me interes të madh pritet të fillojë “Kampionati Evropianë i Futbollit”, sepse  aty renditen  skuadrat më të forta evropiane. “Liverpool FC” si kampione aktuale e kësaj gare, do ta ketë sonte sfidën ndaj skuadrës italiane “ Napoli” ku poashtu mbetët  të shihet nëse skuadra e “Tottenham”-it  nga Londra, do ta përsërisë suksesin e vitit të…

Details

„Javët e Kulturës Hungareze“ me aktivitete të shumta

Ambasada e Hungarisë në Prishtinë organizon ‘Javët e Kulturës Hungareze’, me aktivitete të shumta kulturore dhe artistike, duke sjellur pjesë të kësaj kulture për publikun kosovar. Programi do të hapet fillimisht me një konferencë për media, për të vazhduar me koncertin e muzikës klasike dhe muzikës jazz. Radio KFOR-i kontaktoi Ambasadën e Hungarisë në Prishtinë,…

Details