Sot po shënohet ‘Dita Botërore e Jetës së Egër’

Që nga viti 2013, 3 Marsi shënohet nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara si ‘Dita Botërore e Jetës së Egër’, me qëllim të përkujtimit dhe rritjes së ndërgjegjësimit mbi kafshët dhe bimët e egra të botës. Në këtë ditë është shumë e rëndësishme të kujtojmë se biodiversiteti është një komponent shumë i rëndësishëm…

Details

Teatri ODA kremton 17 vjetorin e themelimit

Nesër (4 mars), teatri ODA kremton 17 vjetorin e themelimit të saj. Në kuadër të shënimit të këtij përvjetori të tatrit ODA, do të luhet shfaqja “Sikur kjo të ishte shfaqje”, e bashkë-prodhuar me kompaninë teatrore “La Rremë”, bazuar në dramën e Almir Imshireviq e në regji të Agon Myftarit dhe me lojën e aktorëve:…

Details

Argenita Fetahu, vjen me ekspozitën e saj personale “Përtej”

Në ambientet e Galerisë së Ministrisë së Kulturës, nesër (4 mars), në orën 19:00, bëhet ceremonia e hapjes së ekspozitës personale të piktores, Argenita Fetahu, e titulluar “Përtej”. Veprat e saj paraqesin një temë që lidhet me përjetimet emocionale të kohës kur janë realizuar si dhe kanë një pikë referimi, eksperiencën e vet artistes, ndjeshmërinë,…

Details

Ftesë për pjesëmarrje në trajnimin për ‘Shkrim të Projekt-Propozimeve’

Qendra për Zhvillim të Karrierës organizon trajnim për shkrim të Projekt-Propozimeve. Të drejtë pjesëmarrje në këtë trajnim kanë të gjithë studentët dhe të diplomuarit e Universitetit të Prishtinës. Procedurat e aplikimit bëhen përmes faqes ekarriera.uni-pr.edu, ku mund të kyçeni përmes numrit të ‘SEMS ID’, e në këtë faqe do të gjeni informacionet e nevojshme për…

Details

Sonte nis ‘Prishtina Jazz Week’

Nga sot, 2 mars, e deri më 6 mars 2020, ‘Prishtina Jazz Week’ do t’i hapë dyert për 5 netë, me jazz artistë nga e gjithë bota. Ky do të jetë edicioni i tretë i këtij Festivali, i cili do të vazhdojë traditën e organizimit të koncerteve të zhanrit jazz në Kino ‘Armata’ me artistë…

Details

“Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut” ofron trajnim falas për të gjitha OJQ-të

Organizata joqeveritare humanitare “Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut” u bën thirrje përfaqësuesve të të gjitha organizatave jo-qeveritare që të marrin pjesë në trajnimin një javor për ngritjen e kapaciteteve dhe aktivizmim në fushën e drejtësisë tranzicionale dhe të pajtimit. Për të ditur më shumë rreth këtij projekti, Radio KFOR-i ka kontaktuar…

Details