Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 24 shtator, të vitit 1991, bendi i famshëm Nirvana, lansuan albumin e tyre ‘Nevermind’. Albumi ishte një hit masiv, me shitje të shumta në gjithë botën, duke u bërë edhe albumi më i famshëm i grupit që përmbante edhe hitin e tyre të titulluar ‘Smells Like Teen Spirit’. – Në këtë datë, të…

Details

Shoferët e taksive dhe sfidat e tyre gjatë pandemisë

Shfaqja e pandemisë vështirësoi punën në të gjitha fushat, duke përfshirë edhe vozitësit e taksive. Këtu rreziku shtohet edhe më shumë, kur mendohet se duhet të vozisin persona të ndryshëm, duke përfshirë edhe ata që janë të infektuar me ‘COVID-19’. “Kjo periudhe pandemie nuk është e lehtë për ne, sepse përveç kujdesit për shëndetin tonë,…

Details

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Gjuhëve të Shenjave’

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara e ka vendosur datë e sotme, 23 Shtatorin, si ‘Ditë Ndërkombëtare të Gjuhës së Shenjave’, me qëllim të rritjes së vetëdijesimit për rëndësinë e gjuhës së shenjave dhe realizimin e plotë të të drejtave të njeriut për njerëzit e shurdhër. Në botë jetojnë më shumë se 70 milionë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 23 shator, të vitit 1980, Bob Marley, mbajti koncertin e tij të fundit në Pittsburgh, bashkë me bendin e tij The Wailers. Ai performoi 20 këngë në koncertin e tij të fundit. Bob Marley ndërroi jetë, në vitin 1981. – Në këtë datë, të vitit 2008, bendi i famshëm Guns N’ Roses’, u…

Details

Bota ofron mundësi të shumta për aktivitete kreative, e këtë fakt e dëshmojnë dy nxënëset, Ana Mia dhe Tea

“Nuk ka kohë për monotoni, ka kohë për punë dhe kreativitet”, këtë thënie e dëshmojnë dy adoleshente, të cilat masat e rrepta kundër CoViD-19 i shfrytëzuan për t’u bërë shembuj për të gjithë të rinjtë.   Nxënëset, Ana Mia Bajrami dhe Tea Firzi, janë personazhet e përzgjedhura të Radio KFOR-it, shembuj që mund të ndiqen nga…

Details

Shënohet sot ‘Dita e Hobbit’

‘Dita e Hobbit’ është një festë që shënohet sot, më 22 shtator, pikërisht me ditëlindjen e hobbitëve, Bilbo dhe Frodo Baggins, dy personazhe të trilluara në grupin e popullarizuar të librave të J. R. Tolkien ‘The Hobbit’ dhe ‘Lord of the Rings’. Sipas mjedisit imagjinar, Bilbo, lindi në vitin 2890 dhe Frodo, në vitin 2968…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 22 shtator, të vitit 1991, këngëtari Bryan Adams, bëri histori në top listat muzikore angleze, duke qëndruar për 12 javë rresht në pozitën e parë, me këngën e tij të titulluar ‘Everything I Do, I Do It For You’. – Në këtë datë, të vitit 2011, kompania që krijon vetura ‘SEAT’, njoftoi se…

Details

Diversiteti është bukuri, e këtë bukuri e ka Kosova

“Diversiteti është bukuri,  e këtë bukuri e ka Kosova”, kështu tha për Radio KFOR-in, Zyrtarja për Komunikim dhe Marrëdhënie me Publikun në Qendrën “Artpolis”, Znj. Venera Ismaili, teksa shton se Kosova është model i paqes, në të cilin kontribuojnë të gjithë qytetarët pa dallim: “Kosova ka diversitet, njerëz që i përkasin komuniteteve të ndryshme, feve…

Details

Në “Ditën Ndërkombëtare të Paqes” Radio KFOR-i sjell shembuj të bashkëjetesës ndëretnike

Kosova është gërshetim i kulturave dhe gjuhëve të ndryshme dhe kjo, krahas bukurive të shumta e bënë Kosovën shumëngjyrëshe edhe në aspektin shumetnik. Në “Ditën Ndërkombëtare të Paqes”, Radio KFOR-i sjell shembull se si shkëmbimi kulturor dhe bashkëjetesa ndëretnike, janë çelësi për një të ardhme të ndritur. Sinonim i lartcekur është edhe Profesorsha e Sociologjisë,…

Details