Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 29 korrik, të vitit 1963, Elvis Presley qëndroi në vendin e parë, në tabelën e këngëve më të dëgjuara në Mbretërinë e Bashkuar, me këngën e titulluar ‘(You’re The) Devil In Disguise’. – Më 29 korrik, të vitit 1967, rock grupi The Doors, filluan një seri tre javore, duke u renditur në vendin…

Details

Hepatiti, një problem shëndetësor serioz dhe i përhapur në të gjithë botën

Sot (28 korrik), shënohet “Dita Botërore e Hepatitit” e cila synon të rrisë ndërgjegjësimin publik në lidhje me rrezikun, përhapjen dhe pasoja e hepatitit në nivel global. Kjo ditë ka gjithashtu për qëllim që të rriten përpjekjet kombëtare dhe ndërkombëtare për hepatitin, për të inkurajuar veprimet dhe angazhimin nga individët, partnerët dhe publikun si dhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 28 korrik, të vitit 1998, këngëtarja Mary J. Blige publikoi albumin e saj të parë të titulluar “What’s the 411?”. – Më 28 korrik, të vitit 1984, u publikua albumi i dytë i grupit Metallica, i titulluar “Ride the Lightning”. – Në këtë datë, por të vitit 1985, kënga e Paul Young, e…

Details

Nesër fillon festivali ‘Meeting of Styles’, me arte murale që do të zbukurojnë Prishtinën

Festivali ‘International Meeting Of Styles’, është i përbërë nga një rrjet ndërkombëtarë i artistëve dhe admiruesve të Grafitit, që filloi në Wiesbaden, të Gjermanisë në vitin 2002. Ky festival tashmë ka gjetur shtëpi edhe në Prishtinë, duke bërë bashkë komunitetin ndërkombëtar e vendor të artit mural dhe duke u kthyer në një urë lidhëse të…

Details

Pranimi dhe përdorimi i teknologjisë në fusha të ndryshme

Çdo vit në korrik, festohet ‘Dita Ndërkombëtare e Profesionistëve të Pranimit Digjital’. Kjo ditë nderon përpjekjet e profesionistëve digjital, të cilët ndihmojnë në avancimin dhe përdorimin e teknologjisë në të gjitha sferat e shoqërisë tonë. Në një botë gjithnjë e më të digjitalizuar, është e rëndësishme të promovohet pranimi dhe përdorimi i teknologjisë në fusha…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 27 korrik, të vitit 1983, këngëtarja Madonna publikoi albumin e saj te parë debutues, të cilin e emërtoi me emrin e saj skenik ‘Madonna’. – Më 27 korrik, të vitit 1985, këngëtari britanik Paul Young, zuri vendin e parë, në tabelën e këngëve më të dëgjuara amerikane me versionin e tij të këngës…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me datën 26 korrik, të vitit 1968, grupi The  Jackson 5, nënshkruan një kontratë njëvjeçare me Motown Records. Ata bënë histori në vitin 1970, ku katër këngët e tyre të para, arritën të listohen në vendin e parë në tabelat muzikore të Billboard Hot 100, me këngët ‘I Want You Back’, ‘ABC’, ‘The Love…

Details