Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 20 Janar të vitit 1968, John Fred dhe Bendi Playboy ishin pjesë e top listës së kēngëve më të mira ‘One Hit Wonders’, me këngën ‘Judy In Disguise’. Kënga u frymëzua nga hiti i  The Beatles ‘Lucy In The Sky’. Ndëraq në vitin 1983, bendi Def Leppard publikoi albumin e tretë ‘Pyromania’, ku kitarist…

Details

Frutat, shëruesit natyral që duhet të jenë pjesë e përditshmërisë suaj

Frutat janë ushqimet magjike natyrale që duhet të përfshihen në dietën e secilit njeri, për të pasur një jetë të shëndetshme dhe për të mënjanuar problemet shëndetësore. Përfitimet shëndetësore që sjellin frutat janë të shumëfishta. Përveç vetive të shumta që përmbajnë, frutat janë edhe ëmbëlsues natyral që mund të zëvendësojnë marrjen e sheqerit natyral nga…

Details

Fillon Kampanja ‘Ballkani i Bashkuar për Ajër të Pastër’

Qendra e Përbashkët për Hulumtim e Komisionit Evropian deklaron se ndotja e ajrit në Ballkanin Perëndimor, shkurton jetëgjatësinë mesatarisht ndërmjet 0.4 dhe 1.3 vjet. Sipas të dhënave të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, cilësia e dobët e ajrit në rajon shkakton deri në 13,500 vdekje çdo vit. Për të vepruar në këtë drejtim Fondi Evropian, nën…

Details

Ida Fetiu, blogerja që sjellë kënaqësitë e gatimit

Në këtë kohë të mundësive të shumta që ofron teknologjia, blogjet janë trendet më të famshme kryesisht nga të rinjtë, të cilët ndajnë shkathtësi, momente, ide dhe pjesë të ditës së tyre me njerëz nga e gjithë bota. Blogerja, Ida Fetiu nga Prishtina, tash e disa vite ka krijuar faqen e saj ‘Shpejt dhe Shijshëm’,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 19 shkurt të vitit 1995, Roxette shënoi histori duke u bërë grupi i parë perëndimor që performon në Pekin të Kinës, që nga George Michael në vitin 1984, kur ai mbajti një koncert për vitin e ri Kinez. Në këtë datë në vitin 2014, në ceremoninë e ndarjes së çmimeve ‘Brit Awards’ në Londër,…

Details

Vende të lira pune në Kontingjentin e Ushtrisë së Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, në kuadër të KFOR-it

Kontingjenti i Ushtrisë së Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, ka hapur tre vende të lira pune për poziten ‘Interpretues/përkthyes të lartë’. Shkollimi dhe përvoja e nevojshme për këto tri pozita: – Arsim në nivelin e Kolegjit, Junior për 2 vjet, pas arsimit të mesëm, përfshirë këtu edhe ndjekja e trajnimeve në interpretim dhe përkthim të…

Details

Bullizimi kibernetik, fëmijët dhe mbrojtja e tyre

Bashkë me zhvillimin e teknologjik, kjo fushë ka prodhuar edhe efekte negative. Është ‘bullizmi kibernetik’, që çdo ditë e më shumë  po ‘alarmon’ ekspertët kibernetikë që trajtojnë dhe studiojnë tema, se si ta zhdukim këtë dukuri që padyshim është në rritje dhe që rrezikon më së shumti fëmijët. Eksperti i sigurisë kibernetike, Mentor Hoxhaj, në…

Details