Poezi e debat mbi hapësirat publike, aktivitetet e radhës në ‘Manifesta’

‘Manifesta Bienalja Nomade Evropiane’ e artit bashkëkohor, që këtë vit po zhvillohet në Prishtinë, në kuadër të edicionit të 14-të, ka bërë bashkë artistë nga e gjithë bota me instalacione artistike, aktivitete kulturore, debate dhe krijimin e bashkëpunimit në fushën artistike. Gjatë ditës së sotme (12.08.22), do të zhvillohet një panel diskutimi organizuar nga UN…

Details

Ndihmë për gratë në biznese dhe për fuqizimin e grave në zonat rurale

Organizatat ‘Kosova Women 4 Women’ (K-W4W), së bashku me ‘Programin për të Drejta Civile në Kosovë’ dhe ‘CARE International’, me financim nga Ministria Federale Gjermane për zhvillim ekonomik (BMZ), kanë hapur thirrje për të përkrahur gratë në biznes në sektorin e bujqësisë në Kosovë. Qëllimi i këtij projekti është të mbështesë sektorin agro-rural, rritjen e…

Details

Dita Ndërkombëtare e Rinisë

Shënimi i ‘Ditës Ndërkombëtare të Rinisë’, ka për qëllim kremtimin e kontributeve të të rinjve, në parandalimin dhe transformimin e konfliktit si dhe gjithë përfshirjen rinore, drejtësinë sociale dhe paqen e qëndrueshme për të rinjtë. Prandaj, Asambleja e Përgjithshme e OKB-së përmes një rezolute të posaçme ka vendosur datën e sotme, 12 gushtin, në shënimin…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 12 gusht, të vitit 1991, rock bendi Metallica, lansuan albumin e tyre të pestë me radhë, të cilin e titulluan ‘The Black Album’. Albumi arriti në pozitën e parë, në 8 shtete të botës, përfshirë edhe SHBA dhe grupi arriti shitje të mbi 16 milion kopjeve të këtij albumi. – Në këtë datë,…

Details

Rëndësia jetike e ujit!

Përdorimi racional i ujit është gjithmonë i rëndësishëm, mirëpo veçanërisht është i rëndësishëm gjatë periudhave të thatësirës apo të stinës së verës, meqë ka një kërkesë të madhe për furnizime me ujë. Para së gjithash, kursimi i ujit do të rezultonte në reduktimin e thatësirave në mbarë botën dhe kjo do të rriste ndjeshëm shanset…

Details

Siguria online, sfida më e madhe e botës teknologjike sot

Zhvillimi i madh teknologjik po ndikon në çdo fushë të jetës. Reflektimi pozitiv i teknologjisë vërehet gjithandej, e të gjithë pajtohemi, se sot, falë teknologjisë, na është lehtësuar jeta.  Mirëpo, një nga sfidat më të mëdha me të cilën përballet teknologjia, është siguria e të dhënave online. Nuk ka rëndësia a jeni kompani apo person…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë, të vitit 1999, bendi i famshëm Kiss, zbuluan yllin e tyre, në bulevardin e famshëm të yjeve, në ‘Hollywood Walk Of Fame’. Kiss përgjatë viteve kanë publikuar mbi 30 albume dhe kanë arritur të shesin mbi 80 milion albume, në gjithë botën. – Në po këtë datë, të vitit 1997, bendi…

Details

Kur arti takohet me shkrimin e dorës

E mërkura e dytë e muajit gusht, që këtë vit i bije të jetë data e sotme, 10 gusht, shënohet dita kur arti takohet me shkrimin e dorës, duke shënuar edhe “Ditën Botërore të Kaligrafisë”. Kaligrafia është një formë e lashtë arti dhe është një nga format më të vjetra të komunikimit, por që ndër…

Details