Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 12 shkurt të vitit 2017, Adele ishte fituesja më e madhe në ceremoninë e 59të të Grammy Awards me pesë trofe, duke përfshirë çmimet: Albumin e Vitit për albumin e saj 25, Rekordin e Vitit dhe çmimin për këngën më të mirë për këngën ‘Hello’. Ishte 12 shkurti i vitit 1997, kur Snoop Dogg…

Details

“Gratë dhe Vajzat në Shkencë” tema e sotme në ‘Debat n’Shilte’

Edicioni i sotëm, 11 shkurt,  i ‘Debat n’Shilte’, organizuar nga Qendra për Hulumtime Psiko-Sociale dhe Mjekësore (QHPSM), i është dedikuar shënimit të “Ditës Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave në Shkencë. Kjo, për të shprehur mirënjohje për rolin e rëndësishëm që luajnë gratë dhe vajzat në shkencë dhe teknologji. Lidhur me këtë aktivitete Radio KFOR-i ka…

Details

Respekti i mirëfilltë mësohet që në fëmijëri

Respekti është një nga aftësitë më të rëndësishme, themelore që një fëmijë mund të mësojë ndonjëherë. Ndjenja e respektit është thelbësore për të pasur sukses në shkollë, për të mbajtur një punë dhe për të pasur marrëdhënie të mirë me të rriturit. Vendi i parë që fëmijët mësojnë respekt, është shtëpia, kështu që është përgjegjësi…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 11 shkurt në vitin 1981, ka lindur këngëtarja Kelly Rowland e cila ishte pjesë e grupit Destiny’s Child. Albumi i saj solo ‘Simply Deep’ i publikuar në vitin 2002, arriti në pozitën e parë të albumeve më të mira në Angli, duke shitur mbi 3.7 milion kopje të këtij albumi në gjithë botën. Ajo…

Details

Libri dhe leximi, shtylla të zhvillimit dhe emancipimit shoqëror

Libraritë dhe bibliotekat luajnë një rol themelor në shoqëri. Shërbimet që ato ofrojnë krijojnë mundësi për të mësuar, zhvilluar dhe ndihmuar në formësimin e ideve dhe perspektivave të reja që janë thelbësore për një shoqëri krijuese dhe të emancipuar. Ato gjithashtu ndihmojnë në ruajtjen e njohurive njerëzore të trashëguara nga brezat e kaluar, si dhuratë…

Details