Shkolla e mesme, një periudhë sfiduese dhe e bukur për nxënësit

Shkolla e Mesme fillon si një periudhë tranzicioni për nxënësit, duke ndryshuar shoqërinë, ambientin e gjithashtu edhe metodën e mësimeve. Përshtatja e nxënësve gjatë këtyre studimeve mund të jetë e vështirë dhe të ndikojë direkt edhe në mësimnxënien e tyre. Fatmirësisht, janë disa këshilla mjaft të vyera të cilat ndihmojnë në kapërcimin e kësaj gjendje,…

Details

Ministria e Shëndetësisë u bën thirrje qytetarëve që të vaksinohen dhe t’i zbatojnë masat në fuqi

Në Kosovë, javëve të fundit, ka pasur numër të lartë të infektimeve me Covid-19 dhe rrjedhimisht ndryshim të masave anti-covid nga qeveria e vendit. Sipas të dhënave të fundit nga Ministria e Shëndetësisë, procesi i vaksinimit po vazhdon në gjithë Kosovës, ku përgjatë 24 orëve të fundit janë dhënë 6.492 doza të vaksinës kundër COVID-19.…

Details

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Doganave’

Paramendoni se si do të ishte bota nëse tregtia botërore nuk do të menaxhohej siç duhej, vetëm atëherë do e kuptonit më shumë rëndësinë e doganave dhe rolin e tyre për të mbajtur një vend të sigurt. Çdo vit, më 26 janar, shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Doganave’ për të njohur rolin e zyrtarëve dhe agjencive…

Details

‘Aroma e Hënës’ shfaqja e radhës në Teatrin Kombëtar

Ditën e mërkurë, Teatri Kombëtar i Kosovës ofron dramën e akademikut, Mehmet Krajës , ‘Aroma e Hënës’. Ditë më parë, Teatri Kombëtar i Kosovës, ka filluar provat për shfaqjen në fjalë, që njëherazi është pjesë e tretë e trilogjisë ‘Hëna prej letre’, ndërsa, regjia e shfaqjes bëhet nga Rozi Kostani, profesoreshë në Akademinë e Arteve…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 26 janar të vitit 1991, The Queen ishin në pozitën e parë në Angli me singlin e tyre ‘Innuendo’. Kënga ishte e gjatë 6 minuta e 30 sekonda, duke kaluar këngën e tyre të famshme ‘Bohemian Rhapsody’. Në këtë këngë në kitarë luajtën Brian May dhe Steve Howe. Në këtë datë të vitit 2008,…

Details

Policia e Kosovës, apelon për kujdes në komunikacion gjatë sezonit dimëror

Policia e Kosovës si një nga institucionet kryesore në vend për mbarëvajtjen e rendit dhe sigurisë, në vazhdimësi ka apeluar nëpërmes fushatave vetëdijesuese dhe komunikatave për qytetarët për të qenë të kujdesshëm gjatë pjesëmarrjes në trafik. Policia e Kosovës, edhe kësaj radhe, apelon tek të gjithë shoferët që të jenë të kujdesshëm gjatë këtij sezoni…

Details

Kur vullnetarizmi krijon ndjenjën e përkatësisë

Një shoqëri që mbështet dhe inkurajon forma të ndryshme të vullnetarizmit, ka të ngjarë të jetë një shoqëri që promovon mirëqenien e qytetarëve, dhe këtë e bëjnë njerëzit e vullnetit të mirë, të cilët angazhohen në vullnetarizëm për një sërë arsyesh: për të ndihmuar në eliminimin e varfërisë , për të përmirësuar shëndetin dhe arsimin…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 25 janar vitit 1964, The Beatles kishin shitur më së shumti albume në Amerikë me albumin e tyre ‘I Want To Hold Your Hand’. Në këtë datë të vitit 1974, Led Zeppelin mbajtën koncert në Market Square Arena, në Indiana të Amerikës për mbi 17 mijë fansa.  Ata performuan disa nga këngët më të…

Details