60 muze të botës që mund t’i vizitoni në mënyrë virtuale

Të gjithë kanë dëshirë dhe medojmë për të vizituar shumë nga muzetë e botës, mirëpo për fat të keq, jo të gjithë jemi në gjendje t’i realizojmë këto synime për shumë arsye. Por, disa nga muzetë më të rëndësishëm në botë kanë shfrytëzuar mundësitë e ofruara nga teknologjitë moderne dhe na kanë dhënë mundësinë që…

Details

‘RC Macadam Prizren’ ndihmon qytetarët në nevojë për të tejkaluar më lehtë pandeminë

‘Rotary International’ është organizatë bamirëse, një ndër më të vjetrat në botë që numëron rreth 34 mijë klube, me 1.3 milion antëtarë “rotarianë”, të cilët kontribuojnë në këtë organizatë. Një ‘Rotary Club’ tashmë është hapur edhe në Prizren, ku anëtarët vullnetmirë kanë ndihmuar qytetarët në nevojë, në këtë kohë të pandemisë COVID-19. Me ktëtë rast…

Details

Në këtë datë në muzikë veçohen këto ngjarje

Në vitin 2003 vajza e Elvis Preslyt Lisa Marie Presley, publikoi albumin e saj solo ‘To Whom It May Concern’. Ky album arriti në pozitën e parë në top listat në SHtetet e Bashkuara të Amerikës. Në këtë datë të vitit 2006 ‘The Rolling Stones’ mbajten koncertin e tyre të parë në Kinë. Me 8…

Details

Rri n’shpi dhe shiko shfaqje teatrale

Me moton “Teatri ka ekzistuar para nesh dhe do të ekzistojë përjetësisht”, dashamirët e teatrit, tashmë kanë mundësi të shikojnë shfaqje të ndryshme teatrale edhe duke qëndruar në shtëpi. Kjo mundësi është krijuar me nismë të Teatrit Kombëtar të Kosovës dhe Teatrit të Gjilanit, të cilët kanë krijuar një kalendar online. Si erdhi deri tek…

Details

Në ‘Ditën Ndërkombëtare të Komunitetit Rom’ bëhet thirrje për respektim të të drejtave të tyre

Që nga viti 1990, 8 Prilli është shpallur si ‘Dita Ndërkombëtare e Komunitetit Rom’, si kremtim i historisë rome, traditave dhe kulturës, por njëkohësisht kjo ditë shërben edhe si thirrje për përfshirje sociale të këtij Komuniteti. Radio KFOR-i ka kontaktuar mediatoren shëndetësore në OJQ-në ‘Syri i Vizionit’ në Pejë, Agnesa Toskën, e cila tha se…

Details

Ide ushqimesh për fëmijë, interesante dhe të shëndetshme

Përgatitja e ushqimit të shëndetshëm dhe të shijshëm për fëmijë është një sfidë, sidoqoftë nuk është diçka e pamundur. Me idetë e mëposhtme që do t’i shtoni në menynë tuaj, do t’ju garantohet pjata boshe pas vendosjes në tryezën tuaj, sepse jo vetëm që duken fantastike, por edhe janë të shijshme dhe atraktive për fëmijët.…

Details

Në këtë datë në muzikë veçohen këto ngjarje

Me 7 Prill të vitit 2008 Bob Dylan fiton çmim nderi ‘Pulitzer’ për “ndikimin e tij të thellë në muzikë dhe kulturën amerikane”. Ai është muzikanti i parë i zhanrit rock rock që fitoi këtë çmim. Në këtë datë të vitit 2003 Avril Lavigne mbizotëroi në cermenonine e  çmimeve ‘Junos’ në Kanadë, duke fituar katër…

Details