Të rejat javore në teknologji…

Në javën që po e lëmë pas, kuptuam se kompanive globale të telefonave të mençur, po u shtohet edhe një konkurrent.  ‘Nothing’, është startup-i i teknologjisë i udhëhequr nga bashkë-themeluesi i OnePlus, Carl Pei, që do të prezantojë telefonin e mençur (smartfonin) e tij të parë, në një ngjarje e cila do të organizohet me…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 18 qershor, të vitit 1942, në Allerton, Liverpool të Anglisë, ka lindur Paul McCartney, emri i vërtetë i të cilit është, James Paul McCartney. – Në po këtë datë, të vitit 2018, u qëllua me armë për vdekje reperi 20-vjeçar, XXXTentacion (Jahseh Onfroy), në Deerfield Beach, në Florida.

Details

Kosova prezantohet në “Prishtina Music Conference”, në Lubjanë

Përfaqësuesi i “Prishtina Music Conference”, Kushtrim Dushi ishte pjesë e një prej paneleve të Konferencës Ndërkombëtare, “Ment Ljubjana-Festival & Conference 2022”. Në këtë konferencë ku merrnin pjesë shumë përfaqësues ndërkombëtarë, të cilët tash e sa vite janë pjesë e kësaj industrie, u diskutua për mundësitë e bashkëpunimit në industrinë e muzikës, artit e kulturës, me…

Details

Këngët premierë në Radio KFOR

Me këngë të reja dhe bashkëpunime shumë interesante, po përmbyllet edhe kjo javë e muajit qershor.  Nëse duhet veçuar disa nga këto këngë të reja që tanimë i posedon Radio KFOR-i, padyshim që dueti i realizuar nga John Legend dhe Muni Long, është projekt ky i titulluar ‘Honey’, që ia vlen ta dëgjojmë, pastaj bashkëpunimi…

Details

Të ruajmë pyjet, mushkëritë e vendit tonë

“Çdo pemë e gjelbër është shumë më e lavdishme, sesa të ishte prej ari apo argjendi”, është një ndër mijëra thëniet që përkufizojnë rëndësinë thelbësore që kanë pyjet dhe ambienti i gjelbëruar, në jetën e të gjitha gjallesave në Tokë, mirëpo mbrojtja e ambientit të planetit tonë, sa vjen e rritet si nevojë dhe bëhet…

Details