Vend i lirë pune në KFOR

Kontingjenti zviceran i KFOR-it ka nevojë për një punëtor për pastrimin dhe mirëmbajtjen e ambienteve të ndryshme, si tualetet, dhomat e fjetjes, dhomat e ngrënies dhe hapësirat e jashtme në kampin Novosellë. Kandidati duhet të plotësojë këto kushte: Të ketë të përfunduar edukimin 8 vjeçar; Të ketë 1 vit përvojë punë në një kompani Për…

Details

Shkolla e mesme, një periudhë sfiduese dhe e bukur për nxënësit

Shkolla e Mesme fillon si një periudhë tranzicioni për nxënësit, duke ndryshuar shoqërinë, ambientin e gjithashtu edhe metodën e mësimeve. Përshtatja e nxënësve gjatë këtyre studimeve mund të jetë e vështirë dhe të ndikojë direkt edhe në mësimnxënien e tyre. Fatmirësisht, janë disa këshilla mjaft të vyera të cilat ndihmojnë në kapërcimin e kësaj gjendje,…

Details

Ministria e Shëndetësisë u bën thirrje qytetarëve që të vaksinohen dhe t’i zbatojnë masat në fuqi

Në Kosovë, javëve të fundit, ka pasur numër të lartë të infektimeve me Covid-19 dhe rrjedhimisht ndryshim të masave anti-covid nga qeveria e vendit. Sipas të dhënave të fundit nga Ministria e Shëndetësisë, procesi i vaksinimit po vazhdon në gjithë Kosovës, ku përgjatë 24 orëve të fundit janë dhënë 6.492 doza të vaksinës kundër COVID-19.…

Details

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Doganave’

Paramendoni se si do të ishte bota nëse tregtia botërore nuk do të menaxhohej siç duhej, vetëm atëherë do e kuptonit më shumë rëndësinë e doganave dhe rolin e tyre për të mbajtur një vend të sigurt. Çdo vit, më 26 janar, shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Doganave’ për të njohur rolin e zyrtarëve dhe agjencive…

Details

‘Aroma e Hënës’ shfaqja e radhës në Teatrin Kombëtar

Ditën e mërkurë, Teatri Kombëtar i Kosovës ofron dramën e akademikut, Mehmet Krajës , ‘Aroma e Hënës’. Ditë më parë, Teatri Kombëtar i Kosovës, ka filluar provat për shfaqjen në fjalë, që njëherazi është pjesë e tretë e trilogjisë ‘Hëna prej letre’, ndërsa, regjia e shfaqjes bëhet nga Rozi Kostani, profesoreshë në Akademinë e Arteve…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 26 janar të vitit 1991, The Queen ishin në pozitën e parë në Angli me singlin e tyre ‘Innuendo’. Kënga ishte e gjatë 6 minuta e 30 sekonda, duke kaluar këngën e tyre të famshme ‘Bohemian Rhapsody’. Në këtë këngë në kitarë luajtën Brian May dhe Steve Howe. Në këtë datë të vitit 2008,…

Details