Njohja e gjuhëve të huaja është aftësi jetike

Në botën e sotme, gjithnjë e më të ndërlidhur dhe më të hapur për të gjithë, njohja e gjuhëve të huaja është një aftësi jetike, që u jep mundësi njerëzve të angazhohen në një mënyrë më të menjëhershme dhe më kuptimplote. Bazuar në rëndësinë që kanë gjuhët, kampanja e Radio KFOR-it e cila po realizohet…

Details

Poezia, ky vërshim spontan i ndjenjave të fuqishme

E praktikuar gjatë historisë, në çdo kulturë dhe në çdo kontinent, poezia flet për njerëzimin dhe vlerat tona të përbashkëta, duke e shndërruar poezinë më të thjeshtë në një katalizator të fuqishëm për dialogun dhe paqen. Pikërisht sot (21 mars), shënohet ‘Dita Botërore e Poezisë’, e konceptuar si një ftesë për të reflektuar mbi fuqinë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 21 mars, të vitit 2014, këngëtarja Shakira, ka publikuar albumin e saj të 10-të me radhë të cilin e ka emërtuar ‘Shakira’, ku si mysafire në album ishte edhe këngëtarja Rihanna. Të dyja këngëtaret bashkëpunuan në duetin “Can’t Remember To Forget You”. – Në këtë datë, të vitit 2001, Eminem u urdhërua të…

Details

Rëndësia e shëndetit oral

‘Dita Botërore e Shëndetit Oral’ shënohet çdo vit me datën 20 mars, me objektivin kryesor, rritjen e ndërgjegjësimit për rëndësinë e shëndetit oral. Sipas një raporti të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, afërsisht 75% e popullsisë së botës, vuajnë nga kariesi i dhëmbëve të përhershëm, ndërsa mbi 500 milionë fëmijë zhvillojnë karies në dhëmbët primar. Për…

Details

Lumturia nuk blihet, ajo përjetohet!

Sot (20 mars), shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Lumturisë’ e udhëhequr nga Organizata e Kombeve të Bashkuara, për të theksuar rëndësinë e gëzimit dhe mirëqenies njerëzore. Që nga viti 2011, OKB-ja ka miratuar lumturinë si një “qëllim themelor njerëzor” dhe ka deklaruar angazhimin e saj për të krijuar “një qasje më gjithëpërfshirëse, të barabartë dhe të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 20 mars, të vitit 1991, këngëtari Michael Jackson, nënshkroi një kontratë prej 1 miliardë dollarësh me kompaninë ‘Sony’, që njihet edhe si marrëveshja më e shtrenjtë në historinë e kontratave muzikore. – Në po këtë datë, të vitit 2017, këngëtari Ed Sheeran ishte në pozitën e parë të këngëve më të mira në…

Details

Filmat që vijnë së shpejti

Të larmishëm janë filmat që do ta përshkojnë javën e ardhshme, ku përfshihen aktorë të njohur të industrisë filmike botërore. Në listën e mëposhtme, ju njohim me titujt dhe datat e tyre: Filmi ‘Wildflower’ – Data e publikimit: 20 mars Filmi ‘Children of the Corn’ – Data e publikimit: 21 mars Filmi ‘Louis Tomlinson: All…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 19 mars, të vitit 2015, këngëtari Ed Sheeran, arriti dy milion shitje të kopjeve të albumit të tij të dytë, të titulluar ‘X’, vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, vetëm nëntë muaj pas publikimit. Ai u bë artisti i pestë që e arriti këtë sukses, pasuar nga Adele, Emeli Sandé, Take That dhe Michael…

Details

Ekspozimi i tepërt i fëmijëve para pajisjeve teknologjike, numëron shumë dëme psikologjike

Në dekadat e fundit, fëmijët janë shumë të ekspozuar ndaj teknologjisë. Prandaj, roli i prindërve është shumë i rëndësishëm. Mbikëqyrja prindërore rreth kohës se sa qëndrojnë fëmijët e tyre, para pajisjeve teknologjike, është thelbësore, thonë psikologët. Psikologe dhe Terapiste Stimuluese në Ambulancën Specialistike të Psikologjisë Klinike “Visar A. Sadiku”, Dr. Vlora Fejza, në një intervistë…

Details