Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Abuzimin Narcisist

Që nga viti 2016, data 1 qershor shënon edhe ‘Ditën Botërore të Ndërgjegjësimit për Abuzimin Narcisist’.  Abuzimi narcissist, është dhunë emocionale, ku abuzuesi-ja, kujdeset vetëm për veten e tij/saj, duke përdorur fjalë dhe veprime për të manipuluar partnerin. Përderisa abuzimi fizik lë shenja, abuzimi emocional është i padukshëm dhe i vështirë për t’u dëshmuar dhe…

Details

Sot edhe më shumë nderojmë prindërit, në ditën e tyre

Puna e prindërve, për të rritur dhe edukuar fëmijët, është një nga përgjegjësitë më të mëdha. Sot me 1 qershor, nderojmë dhe falënderojmë gjithë prindërit për sakrificat dhe përkushtimin e tyre për të bërë më të bukur botën dhe jetën e fëmijëve. Në vitin 2012, ishte Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, e cila…

Details

KFOR-i përmes donacioneve, kontribuon në përmirësimin e mirëqenies së të gjithëve njerëzve në Kosovë

Ekipi Ushtarak dhe Civil (CIMIC) i KFOR-it, përmes donacioneve të shumta edhe sot (31.05.22) dëshmuan përkushtimin dhe ndihmën në përmirësimin e mirëqenies së të gjithë njerëzve në Kosovë. Me inicimin e LMT-së, organizata jo-qeveritare ‘Lady-cc4 women’, nga ky donacion përfituan 1 makinë për qepje, 4 laptopë dhe një kompjuter. Organizata në fjalë, që ofron shërbime…

Details

Policia e Kosovës apelon për kujdes në trafik!

Policia e Kosovës, me njësitet e saj, në të gjitha rrugët e vendit, po realizon kontrolle intensive, me qëllim të menaxhimit të trafikut dhe parandalimit të aksidenteve rrugore. Policia apelon për zbatim të rregullave të qarkullimit, për të shmangur parakalimet e gabuara çka bëhen shkas për aksidente apo për bllokim të trafikut, tha kështu për…

Details

Mbroni mjedisin dhe shëndetin, “Dita Botërore Pa Duhan” sivjet na sjell shumë arsye për ta lënë duhanin

E vendosur qysh nga viti 1987, 31 maji në kalendarin e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore Pa Duhan”. Sivjet OBSH-ja kërkon që të rrisë vetëdijesimin për mbrojtjen e ambientit, andaj kjo ditë shënohet me temën “Duhani: Kërcënim për mjedisin tonë”. Fushata në fjalë, synon të rrisë ndërgjegjësimin e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në po këtë datë, të vitit 2016, këngëtarja e famshme Alicia Keys, njoftoi se ajo nuk do të përdorë kozmetikë apo grim në fytyrën e saj. Ajo mori këtë vendim për të fuqizuar gratë në gjithë botën për t’u ndjerë mirë me veten e tyre dhe për të luftuar padrejtësitë që ndodhin ndaj grave.…

Details

‘Dita e Fëmijëve’ me super argëtim në Cineplexx

Me datën 1 qershor, Cineplexx në të dy kinematë, në Prishtinë dhe Prizren, do të organizoj një ngjarje argëtuese, dedikuar fëmijëve. Eventi do të fillojë nga ora 11:30, ku do të ketë program të përzgjedhur të filmave të animuar me çmim special të biletës, për vetëm 2€. Gjithashtu për nder të ditës së fëmijëve, kinemaja…

Details

Mjedisi është i të gjithëve, andaj ta ruajmë atë!

Të gjithë ne e shfrytëzojmë mjedisin për të zhvilluar veprimtaritë tona jetësore, shpesh fokusohemi në gjëra materiale, duke e anashkaluar kujdesin ndaj ekuilibrave natyrorë. Ju kujtojmë që me ndotjen e tokës, ujit dhe ajrit, gradualisht dëmtohen, shkatërrohen ekosistemet dhe habitatet natyrore të kafshëve dhe të bimëve. Njeriu e shfrytëzon tokën në favor të interesave të…

Details

Intervistë me Këshilltaren për Çështje Gjinore të OSBE-së, Biljana Nastavska për dhomat familjare në Kosovë

Më poshtë lajmit mund të lexoni intervistën e plotë me Këshilltaren për Çështje Gjinore të OSBE-së, Biljana Nastavska, për dhomat familjare në Kosovë, të realizuar nga Radio KFOR-i: Radio K4: Radio K4: Çfarë do të thotë kur themi se Kosova ka për obligim të ofrojë mbështetje adekuate për viktimat e dhunës ndaj grave dhe dhunës…

Details