Ekspozitë artistike me gjëra të riciklueshme

Format e artit mund të paraqiten në mënyra të ndryshme.  Materialet e ndryshme, leckat apo xhinse të disejnuara nga artisti Rifat Kasapolli, do të ekspozohen të hënën (21.02.19) në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”, nga ora 12:00 duke treguar për mënyra të ndryshme të shndërrimit të artit në material të riciklueshëm. Në një intervsitë…

Details

Ndajeni tregimin tuaj me të tjerët në ‘Karavanin e Tregimeve’

Të gjithë jemi rrëfimtar të ngjarjeve të ndryshme çdo ditë të jetës sonë. Ndajmë momente interesante, të hidhura me miqtë dhe familjarët tanë. Organizata jo-qeveritare ‘Gaia Kosovo’, ka organizuar një ngjarje që mbledh gratë nga komunitete të ndryshme në Mitrovicë për të ndarë ngjarje interesante nga jeta e tyre e përditshme me 19 Janar të…

Details

Përmes trajnimeve, mbështeten të miturit, përdorues të narkotikëve

Nën organizimin e Visar Sadikut, Psikolog Klinik, të shtunën (19 janar), mbahet trajnimi “Qasja ndaj të miturve përdorues të narkotikëve dhe teknikat e këshillimit”. Përmes këtij trajnimi synohet ngritja e potencialeve të studenteve dhe profesionistëve tjerë shëndetësor, psikologëve dhe profileve tjera relevante, për të ofruar këshillat bazë në momentet kur është e nevojshme të punohet…

Details

150 shujta në ditë per fëmijët me aftësi të kufizuara

Komuna e Prishtinës njofton që së shpejti do të shpërndaj shujtë të ngrohtë për fëmijët me nevoja të veçanta në qendrën e fëmijëve me aftësi të kufizuara “Handikos”. Tani e tutje, këta fëmijë do të kenë një shujtë të ngrohtë në ditë, të përgatitur nga Kuzhina Qendrore e Komunës së Prishtinës. Siç bëhet e ditur…

Details

Krijo eksperiencë unike në media dhe gazetari

Organizata mediale ‘KosovaLive’ ka hapur konkurs për vajzat e moshës 17-24 vjeçare për projektin “iEngage & iWrite”. Ky projekt ka për qëllim që vajzave të reja, studente dhe nxënëse të shkollave të mesme, t’u ofrojë një trajnim në punë në një media profesionale. Vajzave të  përzgjedhura do t’u ofrohet praktikë një mujore në ‘KosovaLive’, gjatë…

Details

Mësoni për kuzhinën tradicionale të komuniteteve të ndryshme

Festivali i animacionit ‘Anibar’ në Pejë, ka organizuar punëtori për të mësuar më shumë mbi traditën e ushqimeve tradicionale dhe trashëgiminë multikulturore të komuniteteve që jetojnë në Kosovë. Aplikuesit duhet të jenë nga mosha 13 deri 30 vjeç, nga të gjitha komunitetet në vend. Ky program mbështetet nga organizata ‘United Nations Development Programme’ (UNDP) dhe…

Details

Era Istrefi pjesë e “Kupës së Botës për Femra 2019”

Ngjarjet sportive botërore tashmë po e ftojnë këngëtaren kosovare me fame botërore, Era Istrefi, që të jetë prezente në aktivitete të shumta. Një gjë të tillë më së miri e tregon  “Kupa e Botës e Futbollit për Femra FIFA 2019”, ku në instagramin e FIFA-s njoftohet se Era Istrefi do të bëjë hapjen e ceremonisë…

Details

Së shpejti një ngjarje spektakulare në qiell

Në orët e hershme të mëngjesit të datës 21 janar, do të shfaqet Eklipsi i Plotë i Hënës edhe në qiellin e Kosovës. Si çdo herë tjetër, edhe këtë vit, klubi i astronomisë “Astronomy Outreach of Kosovo” (AOK), do të sjell teleskopët optik në Prishtinë, për të mundësuar vrojtimin e këtij fenomeni. AOK do të…

Details

ORCA publikon revistën satirike ‘Tempulli i Dijes’

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim ‘ORCA’, do të publikoj nesër (16.01.19) revistën me karakter satirik ‘Tempulli i Dijes’. Në botimin e tretë të kësaj reviste do të përfshihen artikuj që flasin për ‘Universitetin e Prishtinës’, arsimin e lartë dhe tema të tjera që përfshijnë arsimin, të shkruara në mënyrë satirike. Në një intervistë…

Details