Së shpejti fillon festivali multietnik ‘Erdh Lezeti’

Me moton ‚Muzika është gjuha jonë‘, më 5 maj, do të filloj festivali ‘Erdh Lezeti’ me shfaqje unike e tinguj nga e gjithë bota. Me  diell, ritëm, dashuri, gëzim e lezet, organizatorët e këtij festivali, ftojnë të gjithë ata që e duan argëtim përmes muzikës, që të bëhen pjesë e një përvoje të vërtetë ballkanike,…

Details

Çdo njeri është përgjegjës për shëndetin e tij

‘Dita Botërore e Shëndetit’ shënohet çdo vit në mbarë botën më 7 prill. Vendimi për të shënuar këtë ditë si ‘Ditën Botërore të Shëndetit’, u miratua në asamblenë e parë të kësaj organizate, mbajtur në Gjenevë më 1948. Çdo vit Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) dhe institucione relevante të shëndetësisë organizojnë ngjarje të ndryshme ndërkombëtare,…

Details

Shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Sportit për Zhvillim dhe Paqe’

Nesër (6 prilli) është ‘Dita Ndërkombëtare e Sportit për Zhvillim dhe Paqe’, e Kombeve të Bashkuara e cila shënohet që nga viti 2013, duke shënuar edhe hapjen e Lojërave Olimpike, të para moderne në Athinë ,në vitin 1896. ‘Dita Ndërkombëtare e Sportit për Zhvillim dhe Paqe promovon’ një stil jetese të shëndetshme dhe thekson përqendrimin…

Details

Së shpejti mbahet gara ‘Drag Race’ në Prishtinë

Audhuruesit e veturave të shpejta kanë mundësinë të shohin garën e parë të kampionatit në ‘Drag Race’, që do të mbahet më 28 prill 2019 në Prishtinë. Gara do të mbahet në rrugën e vjetër të aeroportit dhe organizohet nga Prishtina Racing Cars (PRC) me fillim prej orës 18:00. PRC fton të gjithë të interesuarit…

Details

Kopshti i paqes në Mitrovicë

Organizata GAIA fton të gjithë adhuruesit e kopshteve që t’u bashkëngjiten atyre sot (05.04.19), për të mbjellur erëza në kopshtin e tyre të ri. “S’di a keni ndëgju që e kemi nisë nji kopsht n’terasë mbi ndërtesën e biblotekës së qytetit n’Mitrovicë”, thuhet kështu në lajmërimin e GAIA-s në Facebook. Kjo organizatë fton të gjithë…

Details

“Peshku i Prillit” edhe në Kosovë

Aleance Franceze e Kosovës sot (4 prill) organizon punëtorinë për fëmijë “Peshku i Prillit”. Për të mësuar më shumë rreth këtij aktiviteti, i cili festohet edhe në Francë, ftohen prindërit që së bashku me fëmijët e tyre nga mosha 6 deri në 12 vjet, të marrin pjesë në këtë aktivitet i cili zhvillohet sot në…

Details

Policia e Kosovës bën apel që të kemi kujdes ndaj zjarreve

Kohëve të fundit, qytetarë të shumtë po djegin qëllimshëm tokat e tyre bujqësore, duke rrezikuar shpesh herë edhe jetën e banorëve të zonave afër zjarreve dhe pasuritë e tyre. Pikërisht për këtë problem serioz, zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Daut Hoxha u bëri apel të gjithë banorëve të Kosovës. “Duke iu referuar rasteve të fundit…

Details

Me temën “Terren i sigurt, shtëpi e sigurt” shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit për Mina’

“Terren i sigurt, shtëpi e sigurt”, kjo është tema e sivjetme e Kombeve të Bashkuara, për shënimin e ‘Ditës Ndërkombëtare të Ndërgjegjësimit për Mina’. 4 prilli është shpallë ‘Ditë Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit për Mina’ që nga viti 2015, nga Kombet e Bashkuara,  me qëllim të ndërgjegjësimit për minat: “Në këtë Ditë Ndërkombëtare për Ndërgjegjësimin ndaj…

Details

Së shpejti fillon ‘Piano Chopin Fest’

“Piano Chopin Fest Prishtina” nis sivjet edicionin e dhjetë të festivalit pianistik, me artistë të shumtë që vijnë nga Europa për të bërë muzikë për 20 ditë në Prishtinë. Festivali pianistik fillon më 8 prill dhe zgjat deri më 28 prill. Pianistët e shquar vendorë dhe ndërkombëtarë, nuk do të luajnë vetëm veprat e kompozitorit…

Details