“HANDIKOS” lanson një poster për fëmijë, me pyetje dhe përgjigje rreth ‘Covid-19’

Me mbështetje të “Save the Children” dhe “Sweden Severige”, “HANDIKOS” sot (24.08.20), lansoi një poster me pyetje dhe përgjigje të cilat kanë të bëjnë me mbrojtjen dhe kujdesin ndaj virusit ‘Covid -19’. Për të mësuar më shumë rreth këtij projekti, Radio KFOR-i kontaktoi menaxherin e projekteve në “HANDIKOS”, Durim Gashi: “Një prej aktiviteteve që e…

Details

Festivali ‘Anibar’, përmbyll edicionin e 11-të me radhë

Me shfaqjen e filmave të ndryshëm si dhe me aktiviteteve të shumta artistike, të cilat janë shfaqur  përmes platformave digjitale, Festivali i Filmit të Animuar “Anibar”, të dielën (23.08.20), ka mbyllur programin për këtë vit. Ky Festival, i cili u organizua në Pejë ka shfaqur gjithsej 139 filma, gjatë 7 ditëve, sa edhe ka zgjatur…

Details

Të gjithë njerëzit duhet të kenë të drejta të barabarta

Kosova është vend shumë etnik dhe për t’iu siguruar të drejta të barabarta për të gjithë ,në vitin 2008, Kuvendi i Kosovës miratoi ligjin për Mbrojtjen dhe Promovimin e të Drejtave të Komuniteteve dhe Pjesëtarëve të tyre. Në 14-të nenet e saj, në detaje specifikohen të drejtat që u përkasin pakicave kombëtare, duke përfshirë të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 24 gusht, të vitit 2019, pas 19 javësh në pozitën e parë, kënga ‘Old Town Road’, nga Lil Nas X, zëvendësohet me këngën ‘Bed Guy’ nga  Billie Eilish, që arriti në pozitat e para në shumë vende të botës. – Në po këtë datë, të vitit 1981, rock bendi The Rolling Stones, lansuan…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Tregtisë së Skllevërve dhe Shfuqizimi i Saj’

Në përputhje me qëllimet e projektit ndërkulturor “Rruga e skellëvërve”, kjo ditë mëton të ofrojë një mundësi për shqyrtimin kolektiv të shkaqeve historike, metodat dhe pasojat e kësaj tragjedie si dhe për një analizë të ndërveprimeve, midis Afrikës, Evropës, Amerikës dhe Karaibeve. Prandaj, sot (23 gusht) përkujtohet kjo ditë, e cila ka për qëllim shënimin…

Details

Karriera e pasur muzikore e artistit David Bowie

Artisti i ditës së sotme në Radio KFOR, është këngëtari britanik, kantautori dhe aktori, David Bowie, i cili ishte shumë i shquar në vitet e 70-ta. Emri i plotë i tij është David Robert Jones. Ai kishte emëruar vetën nga David Jones në David Bowie, për të shmangur ngatërrimin me këngëtarin e grupit ‘The Monkees’,…

Details