Blerjet impulsive (të panevojshme)

Nëse flasim sinqerisht, blerjet impulsive janë zbavitëse edhe pse mund të jenë  vetëm në momentin e blerjes, sepse këto blerje kanë efekt negativ në aspektin financiar dhe psikologjik të personit që i bën këto blerje . Duke përjashtuar produktet ushqimore, përmes blerjeve impulsive, blerësit në tërë botën më së shumti harxhojnë në veshmbathje. Vera, revistat,…

Details

Ecje në natyrë për personat me nevoja të veçanta

Në vazhdën e aktiviteteve të shumta, ‘Kubi Alpin Prishtina’ është duke realizuar edhe aktivitete rekreative për persona e verbër. I kontaktuar nga Radio KFOR-it, menaxheri ‘Kubit Alpin Prishtina’ Nazmi Hasanramaj, ka treguar se ky aktivitet ka qenë një nga synimet që ka klubi prej disa kohësh: “Brenda projekteve të klubit, kemi aktivitete të cilat janë…

Details

Prishtinës i shtohet shtegu rekreativ që e lidhë Parkun e Gërmisë me Liqenin e Badovcit

Në fund të këtij muaji, pritet që kryeqytetit t’i shtohet ‘Shtegu i Arinjve’, projekt ky që vjen nga bashkëpunimi i ‘Klubit Alpin Prishtina’ me Drejtorinë e Parqeve, Komunën e Prishtinës, Agjencinë e Mbrojtjes së Mjedisit dhe Hortikulturën. Radio KFOR-i ka kontaktuar me menaxherin e ‘Kubit Alpin Prishtina’, Nazmi Hasanramaj i cili ka shpalosur detaje nga…

Details

Fillon nesër Festivali i Prozës Artistike “Fiction Fest”

Festivali i Prozës Artistike “FICTION FEST” me datat 08, 09 dhe 10 nëntor, 2019, e zhvillon edicionin e tij të dytë, organizator kryesor i të cilit është Qendra për Kulturë dhe Edukim “SHESHI”, ndërsa organizator ndihmës është “Europe House”. Dashamirësit e prozës artistike do të kenë rastin të takohen me këta shkrimtarë, që do të…

Details

Sot mbahet punëtori për punëdore artizanale

Qendra “Termokiss”, sot (7 nëntor) duke filluar nga ora 14:00 deri në orën 17:00 do të mbajë një punëtori për të mësuar më shumë rreth punëdores artizanale. Kjo punëtori do të mbahet nga Gishe Lahu, ndërsa përveç teknikave të reja për punëdore artizanale që do të mësojnë të rinjtë, ata po ashtu do të kenë…

Details

Grante për fuqizimin e të rinjve në Kaçanik

Forumi për Iniciativa Qytetare [FIQ] në kuadër të projektit “PREX” do të ndajë grante në vlerë prej një mijë euro për organizata dhe grupe joformale në Komunën e Kaçanikut që kanë për qëllim fuqizimin e të rinjve. Në një komunikatë për media nga kjo Iniciativë kanë sqaruar se synojnë të rrisin mundësitë e angazhimit të…

Details

Radio KFOR-i vjen në qytetin tuaj!

Që nga viti 1999 valët e radio KFOR-it dëgjohen me shumë ëndje, pasi janë valë që transmetojnë mesazhe edukative, kulturore, mesazhe për tolerancë dhe bashkëjetesë. E, me rastin e shënimit të 20 vjetorit të themelimit të saj, ekipi i Radio KFOR-it  është duke vizituar qytete të ndryshme në Kosovë, për të qenë sa më afër…

Details