Qendra Artpolis bëhet pjesë e fushatës ’16 Ditët e Aktivizmit’

Përmes poezive të performuara nga artiste/ë dhe aktiviste/ë të shumtë, Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis, do të shënojë fushatën globale ’16 Ditë Aktivizim Kundër Dhunës me Bazë Gjinore’, e cila organizohet çdo vit duke filluar nga 25 Nëntori, në ‘Ditën Ndërkombëtare të Eliminimit të Dhunës në Familje’ dhe zgjatë deri më 10 Dhjetor,…

Details

Black Friday, dita e shpenzimeve të mëdha

Çdo vit në të premten e fundit të muajit nëntor, miliona njerëz shpenzojnë shuma të larta të parave, duke blerë gjëra të ndryshme në ditën e njohur si ‘Black Friday’. Kjo ditë njihet si dita me përfitimet më të larta nga bizneset në tërë botën. Sipas një raporti të vitit 1960, nga NY Times, termi…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 27 nëntor të vitit 1986, Bon Jovi ishte në pozitën e parë në top listën e këngëve më të mira në SHBA me këngën  ‘You Give Love A Name Bad Bad’, ndërkaq në pozitën e 14 në Mbretërinë e Bashkuar. Kjo këngë, ishte pjesë e albumit të tyre ‘Slippery When Wet’, ndërkaq në vitin…

Details

Punëtori për rolin dhe kontributin e grave, pjesë e fushatës ’16 Ditë Aktivizëm’

Drejtorati për Policimin në Bashkësi dhe Preventivë që vepron në kuadër të Policisë së Kosovës, do të organizojë sot, më 26 nëntor, punëtorinë “Roli i grave në FSB dhe kontributi i tyre në sigurinë në bashkësi, përfshirë sfidat gjatë pandemisë”, mbështetur nga misioni i OSBE-së në Kosovë, përkitazi Departamenti për Siguri Publike. Radio KFOR-i ka…

Details

Shënohet sot “Dita kundër Obezitetit”

“Dita kundër Obezitetit” është një kremtim ndërkombëtar i cili shënohet me datën 26 Nëntor, i vendosur nga një grup i organizatave të kujdesit shëndetësor, për të rritur ndërgjegjësimin për mbipeshën si një rrezik për shëndetin publik. Për të ditur se cilat janë veprimet më të mira për të luftuar obezitetin, Radio KFOR-i kontaktoi dietologen, Vala…

Details

Bullizmi, sfidë e nxënësve që nxit urrejtje dhe dhunë

Bullizmi në shkolla ende mbetet një sfidë e rëndë dhe e vështirë për nxënësit, mësimdhënësit dhe prindërit në Kosovë. Bullizmi (ngacëmimi) është aktiviteti i sjelljes së përsëritur, agresive që synon të dëmtojë një individ tjetër, fizikisht, mendërisht ose emocionalisht. Sipas një sondazhi të kryer në shkurt të këtij viti, nga kompania ‘Pyper’ në Kosovë, mësojmë…

Details

‘Festivali i Baballarëve’, aktiviteti që mbështet ’16 ditët e aktivizmit’, në luftimin e dhunës në familje

Në kuadër të ‘16 ditëve të aktivizmit’, një fushatë globale që ka për qëllim parandalimin e dhunës në familje ‘Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale dhe Kërkime’ në Kosovë, është bërë po ashtu pjesë e kësaj fushatë duke organizuar edicionin e parë të ‘Festivalit të Baballarëve’, që do të mbahet nesër, me 27 nëntor, me aktivitete…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 26 nëntor, të vitit 1958, Johnny Cash bëri debutimin e tij në top listën e këngëve më të mira në Amerikë, me këngën ‘Cry Cry Cry’. – Në po këtë ditë, të vitit 1990, ka lindur këngëtarja Rita Ora. Albumi i saj i parë ‘Ora’, i publikuar në vitin 2012, debutoi në pozitën…

Details