Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot me 18 mars feston ditëlindjen vokalisti i bendit ‘Maroon 5’ Adam Levine, i cili ka lindur në vitin 1979. Albumi i tij ‘Songs About Jane’, ishte në pozitën e parë të albumeve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar. Këngët e Maroon 5 ‘She Will Be Loved’ dhe ‘This Love’ janë disa nga…

Details

‘Diversity of Mitrovica’ mëtojnë të bëjnë bashkë të rinjtë e të gjitha komuniteteve, që pasion e kanë aktrimin

Projekti “Drama for Change”, do të bëjë bashkë të rinjtë e të gjitha komuniteteve që jetojnë në Mitrovicë dhe rrethinë.  Është organizata joqeveritare Diversity of Mitrovica, e cila ka ftuar të rinjtë të cilët e kanë pasion aktrimin, që të bëhen pjesë e “Drama for Change”. Për të kuptuar më shumë rreth këtij projekti, Radio…

Details

Është hapur aplikimi për bursa ‘Fulbright’, në SHBA

Studentët nga Kosova, tashmë e kanë një mundësi të shkëlqyer për të studiuar në nivelin master në programe të ndryshme në Amerikë, në kuadër të programit ‘Fulbright’, që financohet nga Departamenti i Shtetit Amerikan. Këto bursa ofrojnë mundësi të shumta për studentët nga Kosova, për të studiuar në universitetet më prestigjioze amerikane në fusha të…

Details

Shënohet sot “Dita e Shën Patrikut”

“Dita e Shën Patrikut”, shenjtorit të mbrojtjes së Irlandës, është një festë fetare e cila me kalimin e kohës u bë një festë e kulturës irlandeze. Për irlandezët, kjo është një festë që e ka fillimin rreth vitit 461, kur shenjtori Shën Patrik, besohet se ngriti shumë kisha dhe manastire në Irlandë dhe ktheu shumë…

Details

Një vit përballje me virusin Covid-19, efektet e tij në shoqëri

Muaji mars i vitit të kaluar, shënoi rastin e parë pozitiv me virusin Covid-19, në Kosovë. Ministria e Shëndetësisë, institucionet shëndetësore e organizata të tjera shëndetësore, janë mobilizuar për të mbrojtur shëndetin publik dhe për të qenë afër qytetarëve me ndihmë mjekësore, vetëdijesim mbi virusin dhe përkrahje morale. Për të mësuar më shumë rreth efekteve…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 17 mars të vitit 1979, Gloria Gaynor ishte për 4 javë në pozitën e parë të këngëve më të mira me këngën e saj ‘I Will Survive’ në Mbretërinë e Bashkuar. Kënga fillimisht ishte regjistruar nga bendi The Righteous Brothers e quajtuar ‘Substitute.’ – Në këtë datë në vitin 1979, Bee Gees arritën…

Details

Jeta Zagragja – model i gruas së suksesshme në Kosovë

Barazia gjinore është e drejtë themelore e njeriut, është gjithashtu thelbësore dhe si parakusht për zhvillimin e qëndrueshëm të vendeve demokratike dhe shoqërive të emancipuara. Mirëpo, përkundër kësaj, gratë ende përballen me sfida të shumta dhe padrejtësi në shumë sfida të jetës. Sinonim i një gruaje të suksesshme në Kosovë, është zonja Jeta Zagragja, e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 16 mars në vitin 1988, Tina Turner performoi në ‘Estadio do Maracana’ në Rio de Janeiro, para një audience prej 180,000 personave duke vendosur një rekord të ri për pjesëmarrjen më të lartë të njerëzve në një shfaqje të një artisti solo. – Në këtë ditë të vitit 1992, Eric Clapton regjistroi albumin…

Details